26 / 04 / 2024

Konut yatırımı için fırsat zamanı!

Konut yatırımı için fırsat zamanı!

"Konutt yatırım için fırsat zamanı" diyen Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Tahincioğlu," Zam yapılamıyor ama zam baskısı had safhada. " açıklamasında bulundu.



Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, artan maliyetler, uzun vadeler ve faizlerin şirketleri fedakarlık yapmaya zorladığını ifade etti. 

 Ev alacaklar için uzun vade ve sıfır faiz kampanyalarının çok avantajlı olduğunu belirten Tahincioğlu, "Konut yatırımı için fırsat zamanı. Zam yapılamıyor ama zam baskısı had safhada. Önümüzdeki dönemde en azından enflasyon oranında zam yapılmalı. İlçesine, projesine göre değişir ama yıl içinde yüzde 15-20 zam yapılmalı" dedi. 

Balon değil köpük

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, gayrimenkul sektöründe balon değil köpük olduğunu ifade eden Tahincioğlu, "Biz şirket olarak iyi bir yılı geride bıraksak da sektör geneli için harika bir yıl değildi. Rakamlar iyi görünse de gerçekçi olmak lazım. İpotekli satışlar (banka kredili satışlar) konut kredi faizleri nedeniyle düşüyor. İnsanlar kredi kullanmakta imtina ediyor. Demek geliştirici kendi kredi kullandırıyor. Bu da orta ve küçük ölçekli firmalar için özsermaye gerektiriyor. Bu alanda sıkıntı yaşanıyor ve bu sinyalleri göz ardı etmek mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Düzenleme bekleniyor

Konutta KDV sisteminin sadeleşmesi gerektiğini belirten Tahincioüğlu, "KDV iadeleri hızlanmalı. Kentsel dönüşüm de masaya yatırılmalı. Firmalar işi yarım bırakınca bakanlık ben müteahhitlik yapayım diyor ama iş bu noktaya gelmeden önlem almak gerek" dedi.

2.5 milyar ciroya ulaştı

Tahincioğlu Gayrimenkul 2017'de 2.5 milyar TL ciro yaprı. 2018'de kendi rekorlarını kırmayı planladıklarını belirten Tahincioğlu, "Yıl içinde Nidakule Levent, Nidapark Seyrantepe, Nidapark Başakşehir projelerini bitirdik. Bomonti, Küçükyalı, İstinye ve Kağıthane’de satışlar tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Çalışmalar tam gaz devam

Tahincioğlu, Çengelköy, Beykoz ve Zeytinburnu arsalarında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tahincioğlu Gayrimenkul 2017'de 1.700 kişilik ek istihdam yaratmıştı, bu yıl 2 bin 400 kişilik ek istihdam planlıyor. 

3 büyük GFY satışı

Tahincioğlu, gayrimenkul yatırım fonlarına (GYF) da satış yaptı. Tahincioğlu, "İstanbul Finans Merkezi’nin yanındaki Nidakule Ataşehir Batı’nın tamamı tek seferde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu’na sattık. Ayrıca ÜNLÜ & Co iştiraki ÜNLÜ Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna ve Ak Portföy Yönetimi Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna da satış gerçekleştirdik. GYF’lere toplamda 376 milyon lira satış yaparak bir rekora imza attık" ifadelerini kullandı. 

Web: http://www.tahincioglu.com/


Geri Dön