19 / 04 / 2024

Elbirliği ile piyasaya ayda 250 milyon destek!

Elbirliği ile piyasaya ayda 250 milyon destek!

Elbirliği sistemini Türkiye ile tanıştıran Eminevim, her ay 1.700-1.800 kişiye ev ve otomobil teslimatı yapıyor. Emin Üstün “Binlerce kişinin hayalini gerçekleştirdik. Bu sistemle her ay piyasaya 200-250 milyon TL nakit girişi sağlıyoruz” dedi...



İmece usulüyle vatandaşları ev ve otomobil sahibi yapan Eminevim, 28 yılı geride bıraktı. Bugüne dek binlerce kişinin hayalini gerçekleştiren şirket, kendi sektöründe büyümesini sürdürüyor. ‘Altın günü’ mantığıyla işleyen sistem ile ayda 1.700 kişiye ev ve otomobil teslimatı yapılıyor. Sistemi kısaca anlatmak gerekirse 20 kişi toplanarak ortak bir otomobil alıyor, ayda belli rakamlarla taksitler ödeniyor. Ardından noter eşliğinde kura çekilerek sırasıyla zamanı gelene otomobil veriliyor. İşi yapan organizatör (eminevim) ise yüzde 3 ile 5 gibi bir oranda organizasyon ücreti alıyor. Kişi isterse istediği otomobili ye da evi de aldırabiliyor. İşin mucidi Emin Üstün, uyguladıkları sistemle piyasaya 200-250 milyon TL nakit girişi sağlandığını söyledi. Star'dan Kaan Zenginli,  Eminevim Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün ile röportaj yaptı...

Elbirliği ile piyasaya ayda 250 milyon destek!

Uyguladığınız sistemden bahseder misiniz? Ne gibi avantajları var?  
1991 yılından bu yana Türkiye’de bir ilk olan Elbirliği Sistemi’ni başarıyla uyguluyoruz. O dönemde bu sistemin milletin önemli sorunlarına çare olacağını düşündük ve inandığımız işi başardık. Emin Grup bünyesine dahil olan her insan, bizim için kıymetlidir ve hep öyle kalacaktır. İlk günkü heyecan, azim ve enerjinizin, hayatınız boyunca devam etmesini diliyorum. Biz ne yapıyoruz… Alım gücü düşük ailelere önemli fırsatlar sunuyoruz. Sistemimiz işe söyle işliyor; Bütçe belirtildikten sonra kaç ay taksit yapacağı belirlenir ve kişi çekiliş yapılacağı gruba dahil olur. Her ay noter huzurunda yapılan çekilişler ile bir kişiye istediği aracın bedeli ödenir. Eminotomotiv’de müşterilerimize 3 alternatif sunuyoruz. Çekilişe katılarak otomobil almak, bu alternatiflerden bir tanesi. İkinci alternatifimiz, Vade Ortası Sistem. Bu sisteme, teslim tarihini öncesinde bilmek isteyen ve çekilişe girmek istemeyen müşterilerimiz dahil oluyor. Üçüncü alternatifimiz ise Peşinatlı Erken Teslim Sistemi. Bu sistemi ise peşinatı olan ve teslim tarihini öncesinde bilmek isteyen müşterilerimiz tercih ediyor.

Elbirliği sistemi ile teslim ettiğiniz konut ve otomobil sayısı hakkında ne söyleyebilirsiniz?  
TÜİK verilerinde de gördüğümüz üzere konut satışlarında belirgin bir düşüş yaşanıyor. Buna karşılık elbirliği sistemimiz ile; 2018 yılında 18 bin 611 konut ve otomobil teslimatı gerçekleştirdik. Yaklaşık her ay 1700-1800 ev ve otomobil teslimatı gerçekleştirerek piyasaya 200-250 milyon TL nakit para girdisi sağlıyoruz. Elbirliği sektörü ile en çok teslimatı İstanbul’da gerçekleştiriyoruz, ardından Konya ve Bursa geliyor. Sektördeki müteahhitler Eminevim ile satışlarını artırıyorlar. 2019 yılında yüzde 30 büyüme hedefleyerek sektöre daha çok nefes aldırmayı hedefliyoruz. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde sektördeki daralma ancak ve ancak Elbirliği Sistemi ile atlatılabilir. 

Dönem dönem ekonomik dalgalanmalar yaşanabiliyor, bu süreçlerde ayakta kalma başarısı göstermenizdeki neden nedir? 
Bu zamana kadar birçok krizle karşılaştık ve atlattık. Eminevim olarak yola çıkarken bir amacımız vardı. Alım gücü düşük aileleri faiz ödemeden ve uygun taksitlerle ev sahibi yapmayı hedefliyorduk ve başardık. Biz yıllardır Elbirliği Sistemi’ni uyguluyoruz ve bu zamana kadar yaklaşık 135 bin aileye ev ve otomobil teslimatı gerçekleştirdik. Her ay 5 bin yeni aile ile tanışıyoruz ve sistemin güvenilir olduğunu kanıtlıyoruz. 

Zenginliği tabana yayıyoruz

Sizde zamanında bir girişimci olarak, yeni fikirlere açık olmalısınız? Türkiye’deki girişimcilere nasıl bakıyorsunuz? Size fikir danışan oluyor mu? 
Zenginliği tabana yaymaya çalışıyoruz bu sistemle... Bu nasıl olur, tabandaki insanı ortak edersen olur. Biz de bunu yapıyoruz. Elbirliği sistemi ile her şey olabilir. Uçak fabrikası bile kurabilirsiniz. Sosyal kalkınma bunun altında yatan. Teknoloji konusunda bazı görüşmelerimiz oluyor. Adamın bir fikri var, projesi var ama hayata geçiremiyor. Biz buna ortak olacağız. Profesyonel bir ekip kuracağız. Bu tür girişimci projelerine yatırım yapacağız. Tabi her işe de yatırım yapmak olmaz. Bize mantıklı gelirse gireceğiz. 

Enerji yatırımları devam ediyor

Elbirliği sistemiyle enerji alanında da faaliyet gösteriyorsunuz? Bu alandaki yatırımlarınızdan bahseder misiniz? 
Emin Enerji olarak özellikle güneş enerjisi alanında ülkemize önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek adına hedefimiz; enerji kaynaklarını yatırıma dönüştürmek, her proje için özel çözümler üretmek ve ülkemize çevre dostu ve sorunsuz enerji sağlamak. Türkiye’de ilk defa enerji sektöründe Elbirliği Sistemi’ni uyguladık. Nisan 2018 itibariyle 40 milyon doların üzerinde harcama ile  Ankara  bölgesinde 2.6 MW, Afyon bölgesinde 11.8 MW ve Bilecik bölgesinde 17.8 MW olmak üzere toplam 32.2 MW güneş enerjisi santrali yatırımı yaptık. Bu yatırımlardan yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4.1 MW’lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledi.


Geri Dön