25 / 04 / 2024

Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları mecliste!

Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları mecliste!

Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları meclis gündeminde konu oldu. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yol yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı...



Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları mecliste!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztunç sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Öztunç, önergesinde "Kahramanmaraş'ta Elbistan Göksün arasındaki, İç Anadolu'yu Güneydoğu'ya ve Doğu Anadolu'ya bağlayacak en kısa yol olacak olan karayolu ile bu yolun devamı Elbistan- Nurhak-Kapıdere- Gölbaşı yolu yıllardır bitirilememektedir. Ayrıca Kahramanmaraş ve ilçelerinde şehir içi yolları doğalgaz çalışmaları ve yıpranma nedeniyle köstebek yuvasına dönmüş durumdadır." şeklinde açıklamalarda bulunarak karayolu yapımının durdurulduğu yönündeki iddiaları sordu.

Öztunç'un soruları

1- Elbistan Göksün karayolunun yapımının durdurulduğu yönündeki iddialar doğru mudur?

2- İç Anadolu'yu Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya bağlayacak en kısa yol olacak olan bu yol neden bitirilememektedir? Bitirilmeme gerekçesi nedir?

3- Bu yolun devamı olan Elbistan- Nurhak- Kapıdere- Gölbaşı yolu yapımı neden durdurulmuştur? Durdurulma gerekçesi nedir?

4- Söz konusu yolların yapımını ne zaman tamamlayacaksınız?

5- Şehir içi ve ilçe yollarının doğalgaz çalışmaları ve yıpranma nedeniyle bozulması ve Büyükşehir Belediyesinin bu yolların yapımı konusunda yetersiz kalması nedeniyle Bakanlık olarak, karayolları Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bu konuda destek olunması yönünde bir girişimde bulunacak mısınız?
 


Geri Dön