26 / 04 / 2024

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.



Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı. Böylelikle 15 bin metrekare kapalı alana sahip devasa cami ve külliyesi için proje çalışmaları başladı.


Hacı Hasan Camii (Kral) ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hacı Abdullah Dede, dernek yöneticileri ile birlikte cami alanında bir açıklama yaptı.1989 yılında ibadete açılan mevcut Kral Camiinin yerine yapılacak olan 4 minareli ve müştemilatı ile birlikte külliye özelliği kazanan caminin projesinin çizimine başlandı.


Dernek Başkanı Dede, Elbistan’ın en büyük ve sembolü konumunda olacak cami için hazırlanacak projenin ardından, yapım işine geçileceğini söyledi. Projeyi  Ankara  merkezli bir firmanın hazırlayacağını dile getiren Dede, şunları söyledi:“Halkımız tarafından Cela Garajı olarak bilinen bölgede yer alan ve Tarım Müdürlüğü’ne ait arsanın da katılması ile birlikte geniş bir alanın oluştuğu Hacı Hasan (Kral) Camiinin yerine, yeni bir cami yapılacak. Bu amaçla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı 23 Haziran günü proje ihalesi düzenlemişti. İhale sürecinin ardından 31 Temmuz günü ilgili firmayla sözleşme imzalandı.”


Caminin 5 bin kişilik kapasitesi ile Elbistan’ın sembolü olacağını anlatan Dede, “5 bin kişi kapasiteli camimiz 4 minareli olarak inşa edilecek. Altında otopark, iş merkezi, müştemilatı ve sosyal alanları olacak. Cami ve müştemilatının toplam kapalı alanı 15 bin metrekareyi bulacak. Yine caminin arka kısmında sosyal bölümler, çocuk oyun parkı, yaşlılar için dinlenme bölümü, kadınların vakit ve Cuma namazlarını kılabilmeleri için girişi ayrı bölüm, kütüphane, gençler için dinlenme odası yer alacak. Camimiz donanımı ve sosyal tesisleri ile birlikte halkımızın hizmetine açılacak” dedi.


Hacı Hasan Camii (Kral) ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hacı Abdullah Dede, yapılan çalışmalardan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve teknik ekibi ile emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Elbistan'ın Sesi


Geri Dön