19 / 04 / 2024

Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz!

Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz!

Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz. Aksa Enerji Genel Müdürü Uygun, "Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz, açığı kapatmak için liberasyon ve regülasyonu bir arada yapmaya çalışıyoruz” dedi.



Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince Congresium  Ankara  Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu.


“Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa'dan gerideyiz, açığı kapatmak için liberasyon ve regülasyonu bir arada yapmaya çalışıyoruz" diyen Uygun. sektörün iyi bir noktada olduğunu ancak artan müşteri talebinin problemlere yol açtığını söyledi.


Uygun, sektörde alt yapı ve internet teknolojileri alanında sıkıntılar bulunduğunu ifade ederek, müşteriye en hızlı ve kaliteli hizmeti sunan şirketlerin sektöre liderlik edeceğini belirtti.


Limak Enerji Üst Düzey Yöneticisi Birol Ergüven de Türkiye'deki elektrik üretiminin yeterli olmadığını söyledi. Ergüven, "Problemlerimiz giderilebilir, 2016'da yeni bir fiyatlanma sürecine giriyoruz. Bu süreçte müşteri sektörün kazananı olmalı. Elektrik piyasasında en önemli konu, kendi maliyetlerinizle yaptığınız üretimin satış noktasında fiyatının başka bir kurum tarafından belirleniyor olmasıdır. Bu konu, giderilmesi gereken ilk problemdir" diye konuştu. 


Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ Direktörü Yusuf Hilal de hizmet verdikleri bölgede kayıp kaçak problemleri dolayısıyla zorluklar yaşadıklarını fakat bu olumsuzlukların çözüleceğine inandığını kaydetti.


Dağıtım sektöründeki kayıp kaçak oranlarının yüksek oluşunun yatırımları olumsuz etkilediğini ifade eden Hilal, yabancıların sektördeki risklerden dolayı yatırım yapmadığını savundu.


AA


Geri Dön