25 / 04 / 2024

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.



Yerli elektrikli otomobil Togg’dan sonra şimdi de yüzde 100 elektrikli tır üretildi. Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdiğini açıkladı. Hızlı şarj ile 2 saat içerisinde tam şarj olan çekicinin, kullanıma ve taşınan yükün ağırlığına göre 300 kilometrenin üzerinde yol katedebildiği bildirildi.

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada, sürdürülebilirlik ve yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem verdikleri ve bu doğrultuda üretilen elektrikli tır ile Türkiye taşımacılık sektöründe değişimi başlattıkları belirtildi.

BİR İLKE İMZA ATTI

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek sürdürülebilir ve yeşil lojistik yaklaşımlarının bir parçası olarak elektrikli çekici yatırımını gerçekleştirmekten heyecan duyduklarını dile getirdi. Talay, yenilikçi teknolojileri ve stratejileri benimseyerek, daha çevreci ve sürdürülebilir bir lojistik sektörü oluşumuna öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.


Geri Dön