19 / 04 / 2024

Elginkan Vakfı Bilecik'te seramik fabrikası kuracak!

Elginkan Vakfı Bilecik'te seramik fabrikası kuracak!

Manisa'da 3 bin kişiye istihdam sağlayan Elginkan Vakfı, bu yıl Bilecik'te fabrika kuracak. Vakıf, seramik fabrikası için yaklaşık olarak 110 milyon TL'lik bütçe ayırdığını belirtti.



Manisa'da 3 bin kişiye istihdam sağlayan Elginkan Vakfı, 2017 yılı içerisinde Bilecik'te yaklaşık 110 milyon TL tutarında bir yatırıma hazırlanıyor. 


Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada basın açıklaması yaptı. 2017 yılında yapılması planlanan yatırımlara ilişkin konuşan Başkan Akçen, Bilecik'te kuracakları seramik fabrikası için yaklaşık olarak 110 milyon TL'lik bütçe ayırdıklarını söyledi. 


Bilecik'te bir yatırımım var diyen Akçen, "Dünya büyükleri arasında yer alan yabancı bir ortakla görüşüyoruz. Proje hazır. Seramik fabrikası olacak. Onlarla bir ortaklık düşünüyorum. 6 milyon metrekarelik alan için yaklaşık 110 milyon TL'lik yatırım yapılacak. Oradan çok büyük bir yer aldık. Fabrikada çalışacak işçilerimiz için de oraya lojman yapacağız. Orada oturacaklar" diye konuştu. 

En çok yatırımı Manisa'ya yaptıklarına dikkati çeken Akçen," Elimde dünya kadar arsa var ve hala arsa alıyorum. Hepsini fabrika yapacağım" dedi. 


YURT DIŞINA DA YATIRIM YAPILACAK 

Yabancılarla birlikte yurtdışında yatırım yapma hazırlığında olduklarını kaydeden Akçen, "Yurt dışında yatırım şart. Orada yatırımlar yapacağım yabancı ortaklarla beraber. Mesela Asya pasifıkte bir seramik fabrikası arıyoruz. isimli isimsiz fark etmez. Öyle bir yer yapacağım. Musluğu hazırlayacağım orada montajını yapacağım. Çünkü gerçekten lojistikte nakliye de muazzam para ödüyoruz." ifadelerini kullandı. 


"BEN MALIMI SATIYORUM" 

Yabancı ülkeler ile problem yaşamadıklarını ifade eden Akçen, sadece başlarda Rusya ile sorun 

yaşandığını bunu da Cumhurbaşkanının çözdüğünü kaydetti. Akçen, Referandum sonrası Avrupa ülkelerinin takındıkları tavırla ilgili bir soruya," İngiltere'de bir ofis tuttuk. İngiltere'nin en büyük bir firması var. Onun da bayi ağı olan onu satın alacağız. Yani Türkiye'de bir sorun görmüyorum . Ben malımı satıyorum" diye cevap verdi. 



Hür Işık Gazetesi


Geri Dön