25 / 04 / 2024

Elinde döviz olan ev alsın!

Elinde döviz olan ev alsın!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, sektöre ilişkin görüşlerini anlattı. Kılınç, elinde döviz olanların bu dönemde konut alması gerektiğini söyledi.



Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, yabancılara gayrimenkul alımında vatandaşlık imkanı tanıyan 3 milyon dolarlık alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesini değerlendirdi. Kılıç, yeni uygulama ile inşaat sektörünün önünün açılacağını anlattı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, döviz kurlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılınç, elinde döviz olanların bu dönemde konut alması gerektiğini söyledi. 

Kılınç, "Çünkü döviz rakamları Türk lirası bazında ciddi artış gösterdi. Bu süreçte de gayrimenkullere piyasalarda oluşan fiyat farkları henüz yansıtılmadı. Yansıtılmadığı için gurbetçilerimiz şuanda çok daha uygun fiyatlara konut sahibi olabildiler. Yatırımlık gayrimenkul alma şansına kavuştular. Sezon o açıdan çok iyi geçti. Gurbetçilerin çok ciddi talepleri oldu. Bizde bu sezonda hedeflerimize ulaştık. Yurtdışında bulunan gurbetçi iş adamlarımız yılsonuna kadar gelip satın alma yapıyorlar. Bununla ilgili görüşme trafiği de devam ediyor. Gurbetçi açısından sezon iyi geçti ama iç piyasada kısmen daralma var. Bunun en büyük sebeplerinden biri de, konut kredi faizlerinin biraz yükselmesidir. Yerli yatırımcının şuanda satın alma noktasında faizlerden dolayı zorlandığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde gurbetçilerin sağladığı katkı bizim sektörümüz açısından çok önemlidir. Sektöre kısa vadeli can suyu verdi. Önümüzdeki dönemde inşallah bizim beklentimiz faizlerin düşeceği noktasındadır" şeklinde konuştu.


Geri Dön