25 / 04 / 2024

Elit Perla Palas'ta 148 bin TL'ye! Kiracısız gelir modeliyle!

Elit Perla Palas'ta 148 bin TL'ye! Kiracısız gelir modeliyle!

Rezidans ve otel konseptinde geliştirilen projede daire fiyatları 148 bin TL'den başlıyor



Delmar Yapı-JBS Development, LLC USA ortaklığı Kurtköy'de 60 milyon TL'lik yatırımla, Elit Perla Palas projesine start veriyor.

Delmar Yapı Amerikalı ortağı JBS Development, LLC USA ile birlikte Kurtköy'de Sabiha Gökçen Havaalanı'nın karşısında 206 daireden oluşacak yeni bir residence projesine başlıyor. Neufert mimari standartlarının 5 Yıldızlı Oteller için öngördüğü niteliklerde inşa edilecek olan Elit Perla Palas İstanbul projesi, Kurtköy'ü yeşil bina konseptiyle tanıştıracak. Proje yaklaşık 60 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek. Elit Perla Palas İstanbul projesinin yüzde 80'lik bölümü 40 ile 72 metrekare arasındaki stüdyo ve 1+1 dairelerden oluşurken, kalan yüzde 20'lik bölüm ise 140 metrekarelik 3+1 dairelerden oluşuyor. Teslim tarihi 2012 olarak açıklanan projede dairelerin tanıtım fiyatları 148 bin TL ile 490 bin TL arasında değişiyor.

Otel mantığıyla işletilecek

Elit Perla Palas projesinde alışıldık residence modelinden farklı olarak, proje otel olarak işletilecek. Girişinde bulunan Lobby'de Residence hizmetinden öte, otel hizmeti sunulacak. 206 daireden en az 80 tane kadarının satışa sunulmayarak, daimi otel işletmesinde tutulmasının planlandığını anlatan Şengün, "Ancak residence daire sahipleri de, otel yönetimiyle belirli süreli sözleşmeler yaparak odalarını otel yönetimine devrederek birebir kiracı bulma sıkıntısı olmadan gelir elde edebilecekler. İşte bu kiracısız gelir modeli Elit Perla Palas'ın en büyük farklılığı olacak" diye konuştu.

Leed sertifikasına aday

Delmar Yapı Satış Yöneticisi Çiğdem Şengün, Elit Perla Palas'ın çevresel değerler dikkate alınarak az enerji tüketimine yönelik ve ekolojik yapı kuralları ile tasarlanan bir kompleks olacağını söyledi. Şengün, projenin otel konforuna sahip, kapsamlı alt yapısıyla akıllı bina özelliği taşıdığını vurgulayarak, "Neufert'in 5 yıldızlı otel standartlarına göre tasarlanan ve Turizm Bakanlığı'nın 5 yıldızlı otel yönetmeliği doğrultusunda teknik ve mekanik alt yapıya sahip bir bina yarattık. Amerikan Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED programını izledik" diye konuştu.

Enerji maliyetleri yarı yarıya iniyor

LEED standartlarıyla su, elektrik ve enerji harcamalarını yarı yarıya düşüren projede çevreci malzemeler ile doğal havalandırmaşı artıran malzemeler kullanıldı. Projede ayrıca bina içi atık su arıtma tesisleri de bulunuyor
Bülent YOLDAŞ/Sabah


Geri Dön