26 / 04 / 2024

Elite World Sapanca Resort hizmete açıldı!

Elite World Sapanca Resort hizmete açıldı!

Vanlı işadamı Coşkun Elik, Sapanca’da bulunan İtalyan Kampı’na 5 yıldızlı bir otel inşa ediyor. 650 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesis, 428 kişiye istihdam sağlayacak.



İstanbul, Marmaris ve Van’da 7 otelle faaliyette bulunan Elite World Hotel Grubu, 650 milyon TL yatırımla Sapanca’ya 500 odalı bir otel açtı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; 44 dönümlük ‘İtalyan Kampı’ arazisi üzerinde 136 bin metrekare alanda bulunan otel, dev SPA’sı ve konferans salonlarıyla yurtdışından bölgeye ciddi oranda turist çekecek.

ÜLKEYE GÜVENİYORUZ

Elite World Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik, “Türkiye ekonomisine güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu yatırımla Sapanca ve Kocaeli’nde 428 kişiye istihdam yaratacağız” şeklinde konuştu. Bu yatırımla Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’da bulunan yüksek gelir düzeyine sahip turistleri Sapanca’ya çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Elite World Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu ise şu açıklamalarda bulundu: “Sapanca’daki en yüksek oda ve toplantı kapasitesine sahip otel yatırımını gerçekleştirdik. Otelimizin tanıtımını yurtdışında da yaparak bu bölgeye yabancı turistleri çekeceğiz. Ayrıca 3 bin kişilik toplantı merkezlerimizle dünyadaki birçok büyük kongreyi Sapanca’ya çekmeyi planlıyoruz.” 

ÇOCUKLARA ÖZEL SPA KURDULAR

44 dönüm arazi içerisinde yer alan Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort, Sapanca’da bölgenin ilk biyolojik göleti, Türkiye’nin ilk tuzlu su ısıtmalı açık havuzu, 8 bin 500 metrekareyle Türkiye’nin en büyük wellness ve SPA alanı, çocuklara özel ilk SPA alanında yer alıyor. Tesis böylece, termal otellerin sadece üst yaş grubuna hitap ediyor.

RUSYA’YA 800 ODALI İKİ OTEL 

St. Petersburg’da otel inşa etmek amacıyla 6 yıl önce 2 ayrı arsa satın alan Coşkun Elik, Rusya’yla yaşanan uçak krizi sonrasında bölgede bulunan yatırımı askıya aldı. 2023'e kadar ülkede 100-150 milyon dolar arasında bir yatırımla 2 oteli inşa etmeyi planladıklarını söyleyen Coşkun Elik, bu otellerin toplam 800 oda kapasitesine sahip olacağını kaydetti.


Geri Dön