25 / 04 / 2024

Elmestree House Estate, 10.1 milyon dolara satılıyor!

Elmestree House Estate, 10.1 milyon dolara satılıyor!

Highgrove şeklinde bilinen, Prince Charles'ın Gloucestershire evini çevreleyen 117 dönümlük ev 10.1 milyon dolara satılıyor...



Highgrove şeklinde bilinen, Prince Charles'ın Gloucestershire evini çevreleyen 117 dönümlük bir gayrimenkul, 10.1 milyon dolara satışa sunuldu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1844 yılında Elizabethan tarzında inşa edilen Elmestree House Estate, 1949’dan beri ilk defa satışa sunuldu. Londra merkezli emlak danışmanlık şirketi Strutt - Parker’dan Matthew Sudlow, konuya ilişkin açıklamasında “Elmestree gibi ailelere ait mülkler nadiren piyasaya çıkıyor ve bu mülk ayrıca çok özel. Mimari olarak Elmestree kadar dokunulmamış, birçok orijinal özelliğini korumaya devam eden bir ev bulmak oldukça zor” diye konuştu. 

Elmestree House Estate, 10.1 milyon dolara satılıyor!

Ev, heybetli ahşap çift ön kapılara, cam kubbeli geniş bir merpene, karmaşık kornişlere ve taş zemine sahip. 11 yatak odasının yer aldığı gayrimenkulün ayrıca müstakil üç yatak odalı ek binası da evin arkasında; bitişik şekilde konumlanıyor.Küçük bir göl ve 19. yüzyıldan kalma bahçeler konutun diğer ön plana çıkan özelliklerinden.

“DIANA HİÇ SEVMİYORDU”

Mülkün bir diğer özelliği ise komşu evde kraliyet ailesinden Prens Charles’ın yaşıyor olması. Prens, 1980 yılında evi satın aldı; 1981 yılında Diana ile evlendiğinde, çift, iki oğulları William ve Harry’yi büyüttükleri Highgrove Malikanesi’ne taşındı.

Andrew Morton’un Diana’yı anlattığı kitabında, genç prensesin buradaki konutu hiç sevmediği ve Kensington Sarayı’ndaki şehir hayatına yöneldiği ifade ediliyor. Morton, Diana’nın arkadaşı aktör James Gilbey’den alıntı yaptı ve şu satırları yazdı: 

“Highgrove’dan hoşlanmıyor. Camilla’nın yolun hemen aşağısında yaşadığını hissediyor ve ev için ne kadar çaba sarf ederse etsin, asla orayı kendi evi gibi hissetmiyor.”

Çığlık filminin evi üç geceliği 5 dolara kiraya veriliyor!

Sophie Turner ve Joe Jonas, malikanelerini 15,2 milyon dolara sattı!


Geri Dön