25 / 04 / 2024

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 



Milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri için Boca Chica'da en az 112 parsel arazi satın aldı.Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Musk arazi toplamaya devam etse de bölge halkı bu durumdan memnun değil. Söz konusu bölgede arazilerini satmak istemeyen 14 kişi bulunuyor. 

Bu kişilerden 7'si teklif edilen ücretten daha fazlasını talep ediyor. SpaceX'in üst düzey finans direktörü David Finlay'in, bir çifte evini satmayı reddederse "farklı bir yol" yönteme başvuracaklarını söylediği iddia edildi. Söylentilere  göre SpaceX, başka bir çifte de teklifi reddederse şirketin "alternatif yaklaşımlar izleyeceğini" söyledi. SpaceX konuyla ilgili sorulara henüz cevap vermedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan  Cheryl Stevens isimli bir köy sakini, "Siz ve eviniz de dahil olmak üzere her şeyin sahibiymiş gibi davranıyorlar" ifadelerini kullandı. Stevens geçtiğimiz Ekim ayında evini firmaya sattığını çünkü roket fırlatma sahasında yaşamak istemediğini dile getirdi. Bölgede kalan diğer sakinler patlamalar planlandığı gibi gerçekleşmediğinde enkaz ile karşılaştıklarını dile getiriyor. Şirket, köylüleri fırlatmalar esnasında civardaki tatil beldesi South Padre Adası'nda otellere yerleştirmeyi teklif ediyor. Ancak köylüler, 64 kilometrelik bu yolculuğun masraflarını kendileri karşılamak zorunda olduklarını belirtiyor.

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica da arazi satın aldı!

Köy halkı bölgenin terk edilmesi için SpaceX ve yerel yönetimin işbirliği yaptığını düşünüyor. Fakat Cameron İlçe Yargıcı Eddie Treviño, bu iddiaları yalanlıyor. "SpaceX'in başarılı olmasını istiyoruz ama köy nüfusu pahasına değil" diyen Treviño, “Otoyolu veya sahili ele geçirebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar.” açıklamasını yapıyor.

Bill Gates Trakya'dan arazi almış. Biz de alalım mı?


Geri Dön