25 / 04 / 2024

Elon Musk'tan 3. havalimanına teklif!

Elon Musk'tan 3. havalimanına teklif!

Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen çılgın iş adamı Elon Musk'tan İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanına teklif geldi.



Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'yi ziyaret eden ve bu ziyaretin her adımı manşet olan ünlü iş adamı Elon Musk, İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanına cazip bir teklif sundu. 


3. havalimanında tüm etaplar tamamlandığında 150 milyon kapasiteye ulaşacak ve bu rakam yeni havalimanını dünyanın en büyüğü yapacak. Dünya devlerinin yoğun ilgi gösterdiği 3. havalimanına Elon Musk'tan teklif geldi. Akşam Gazetesi muhabirlerinden Özgül Öztürk'ün haberine göre; elektrik enerjisini depolayacak batarya üretmek üzere çalışmalar yürüten Tesla, İstanbul Yeni Havalimanı'na da bir elektrik depolama ünitesi kurma teklifinde bulundu. Elon Mus'kın iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Diarmuid O'Connell tarafından İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'ya yapılan teklifte yeni havalimanının enerji ihtiyacını karşılamada Tesla’nın elektrik depolama ünitesi Powerwall'un kullanılması isteniyor.

 

 

Elon Musk tan 3. havalimanına teklif!

 


Öncelik yerli üreticinin 

Mehmet Kalyoncu, "Geçen yıl Tesla’yı ziyaret ettik. Orada Diarmuid O'Connell'den böyle bir teklif aldık. Bu yatırımı Alman EAS firması veya TESLA ile yapabiliriz. Fakat gönlümüz yerli kaynaklarımızla yapılması" ifadelerini kullandı. 


Dil bilen taksiciler alınacak

Kalyoncu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türkiye'nin imajı için büyük önem arz ettiğini söyledi. Kalyoncu, "Buraya inen yabancıların ülkemizi doğru tanıması için, havalimanı civarındaki taksicilere çeki düzen verilecek. Burada çalışacak taksiciler yabancı dil bilen, giyimleri düzgün kültürlü insanlardan seçilecek" şeklinde konuştu. 

 


Geri Dön