29 / 03 / 2024

3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan mega projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Arslan açıklamasında 3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği açıkladı. 



İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı'nda güvenlik koruma sistemleri de yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

 

İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını söyleyen Bakan Arslan, günler sonra ilk uçağın ineceği bilgisini aktardı. Arslan, 3. Havalimanının birinci pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, ikinci piste ilişkin çalışmaların başladığını aktardı. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Arslan, Şubat 2018'de ilk uçağın İstanbul Yeni Havalimanı'na indirileceğini ancak havalimanının işletmeye açılması ve havayolu şirketlerinin taşınarak hizmet vermesinin 29 Ekim 2018'de gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. 

 

3. Havalima'nın açılmasıyla kapasitesinin artmasına bağlı olarak uçuş sayılarının artıracağını vurgulayan Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı'nda VIP, özel ve eğitim amaçlı uçuşların yapılacağını kaydetti.

 

Yolcu ve kargo taşımacılığının yeni havalimanından yapılacağını anlatan Bakan Arslan, şöyle devam etti:

 

"Çok ciddi bir alandan bahsediyoruz ve bu alanı da İstanbul'a nefes aldıracak şekilde değerlendirme yönünde alternatifleri çalışıyoruz. Kurum olarak bu alternatifleri hazırladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile istişare ederek, kararı vereceğiz."

 

Yapımı 4 etaptan oluşacak havalimanının tüm etapları tamamlandığında toplam 6 pist hizmet verecek. Yapımında sona yaklaşılan 1 numaralı pist 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre.

 

3. Havalimanı na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

 

3. Havalimanı na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

 

3. Havalimanı na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

 

 


Geri Dön