29 / 03 / 2024

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.



Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olacak olan 3. havalimanında sona gelindi.  Türkiye’nin en önemli projeleri arasında sayılan İstanbul 3. Havalimanı'nda ilk test uçuşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması beklenirken pistin son hazırlıkları tamamlanıyor. 

Çalışmaları son hızla devam eden 3. Havalimanı'nın pist ışıklandırma sistemi ilk defa dün devreye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının test amaçlı olarak 26 Şubat'ta inmesi gündeme gelen pistin çizgileri çizildi ve hazır hale getirildi. 

İlk etabı 29 Ekim 2018’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na pist ışıklandırmasının 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre enindeki ilk piste başarıyla yapıldığını açıklandı. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, geçtiğimiz günlerde 3. Havalimanı hakkında açıklamalarda bulunmuştu "Tüm hazırlıklarımızı o tarihe göre ayarladık. Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Pistimiz iniş için hazır." demişti.

3. Havalimanı na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı na ilk uçak yarın inecek!

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön