19 / 04 / 2024

Emaar Square, mobilizasyonunda Prefabrik Yapı'yı tercih etti!

Emaar Square, mobilizasyonunda Prefabrik Yapı'yı tercih etti!

Türkiye pazarına 2006 yılında konut sektöründe yatırım yaparak giren Emaar, İstanbul /Çamlıca’da ki yeni projesiyle yatırımlarına devam ediyor. Emaar Square mobilizasyonunda Prefabrik Yapı'yı tercih etti...



1.000’den fazla konut, 180 odalı beş yıldızlı bir otel ve Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezine sahip olacak Emaar Square projesinin alt yüklenici firması SERA YAPI END. VE TİC. A.Ş. projenin mobilizasyonununda çözüm ortağı olarak  Prefabrik Yapı A.Ş’yi tercih etti.


Emaar Square mobilizasyon projesinde 2 adet 3 katlı 1473 m2 hafif çelik bina; lokal, mescit, çamaşırhane olarak 410 m2 ön üretimli hafif prefabrike bina; 200 m2 lik hafif çelik yalıtımsız depo binası; 192 adetten oluşan toplamda 4032 m2 olan 3 adet iki katlı işçi yatakhane konteynerleri ve muhtelif konteyner / güvenlik kabinin üretim ve montajları Prefabrik Yapı A.Ş.’nin profesyonel ekipleri tarafından başarıyla tamamlandı.

Mobilizasyon projesinde binaların fonksiyonları dahilinde sistem ve detay seçimleri yapılırken, 3 katlı ofis binası gerek görsel gerekse sistemsel anlamda SERA YAPI END. VE TİC. A.Ş.’nin şantiye süreci boyunca kullanacakları nitelikte dizayn edildi. Şantiye ofis ve yemekhane binalarında dış duvar – iç duvar ve tavanları A1 yanmaz fibercement  olan hafif çelik bina uygulamasıyla gerçekleştirildi.


Ofis binasının dış cephesi  dekoratif fugalı fibercementten, kamp alanında yer alan konteyner ve prefabrike binalar ise Hekim Holding kuruluşu olan Hekim Yapı A.Ş.’nin üretimini yapmış olduğu sandviç panellerden oluşmaktadır.    

Bu kapsamlı projede tüm mobilizasyon, bina tedariği, lojistiği ve montajı Prefabrik Yapı A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiştir.

Prefabrik Yapı A.Ş. Hakkında;

1989 yılında İstanbul’da kurulan, hafif çelik yapı sektörünün lider firması Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye’de ve dünyada yüksek kalite standartlarında prefabrike yapılar, konteynerler ve çelik konstrüksiyon yapılar üretmektedir. Hazır yapıların üretiminde kullanılan ana hammaddelerin tamamını kendi bünyesinde üreten Hekim Holding’in amiral firması Prefabrik Yapı A.Ş., tüm üretimlerinde dünyada önemli bir teknolojik gelişme olarak kabul görmüş özel tasarımlı kaynaksız yapı teknolojisi ve Türkiye’de ilk defa yine kendi bünyesinde ürettiği fibercement levhaları kullanmaktadır. Satış, pazarlama, üretim ve Ar-Ge bölümlerinde çalışan mühendis ve mimarlardan oluşan uzman kadrosuyla tüm teknik hesaplamaları ve tasarımları kendi bünyesinde gerçekleştiren Prefabrik Yapı A.Ş., yüksek teknolojili üretimin yanı sıra, planlama, tasarım, yükleme, lojistik, montaj, demontaj, bina içi tesisat, boya ve satış sonrası hizmetleri ve müşteri odaklı yaklaşımıyla Türkiye’de ve uluslararası platformlarda hizmet sunmaya devam etmektedir.

Hafif çelik yapı üretiminde, geliştirdiği teknoloji, kapasite, makine ekipmanları, profesyonel kadrosu, tamamı kendi öz varlığı olan 160.000 m2′lik üretim tesisleriyle dünyanın sayılı firmalarından olan Prefabrik Yapı A.Ş., Hekim Holding’e bağlı diğer grup şirketleri ile birlikte 1000′e yakın çalışanı ve 70′e yakın ülkeye yaptığı ihracat ile 24 yıldır yerli ve yabancı binlerce müşterisine hizmet vermektedir.





Geri Dön