26 / 04 / 2024

Emek Sineması Mart'ta açılacak!

Emek Sineması Mart'ta açılacak!

Emek Sineması tepeden tırnağa yenilendi. Grand Pera projesi kapsamında giriş katından 5. kata taşınan Emek, Mart’ta sinemaseverlerle buluşmaya hazır.



Emek Sineması tepeden tırnağa yenilendi. Grand Pera projesi kapsamında giriş katından 5. kata taşınan Emek, Mart’ta sinemaseverlerle buluşmaya hazır.


TARİHİ EMEK SİNEMASI ASLINA UYGUN OLARAK YENİLENDİ


İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Grand Pera projesi kapsamında, renove edilerek, inşa edildiği dönemin mimari özelliklerine uygun şekilde yeni mekânına taşınan Emek Sineması, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Restore edilen Grand Pera bünyesinde 600 kişilik Emek Sinemasının yanı sıra 800 kişilik 8 sinema ve bir de tiyatro salonu hizmete girmiş olacak. Grand Pera ile birlikte Cinemo adlı yeni bir sinema salonları markası daha devreye girmiş olacak. Bulunduğu zemin kattan beşinci kata alınan Emek Sineması’nın taşıma çalışmaları, 1924 yılındaki orijinal projeye uygun olarak gerçekleştirildi. 

 

Depreme dayanıklı

 

Emek Sineması’nın, Topkapı Müzesi’nin restorasyonunda görev alan uzman ekip tarafından numaralandırılarak yerinden sökülen duvar ve tavan bezemeleri, atölyede konservasyon ve restorasyondan geçirildikten sonra orijinal yerlerine yerleştirildi. 

 

Emek Sineması’nda daha önce problem teşkil eden deprem güvenliği, yangın ve acil çıkış gibi kritik zorunluluklar yerine getirildi; geniş fuaye alanı, izleyici konforu, teknolojik yeterlilikler gibi temel ihtiyaçlar karşılandı.    

 

Yeni bir marka Cinemo 

 

Grand Pera ile birlikte Mart 2016’da hizmete girecek yeni sinema işletmesi Cinemo, gişe filmlerinin yanı sıra festival filmlerine de destek ve mekân sağlamayı hedefliyor. 

 

Emek’in renove çalışmaları başlarken, tarihi sinemanın yok edileceğini öne süren Gezici gruplara sanat dünyasından kimi isimler de destek vermiş ve toplumsal gerginliklere kapı aralamışlardı. Oysa Emek, yepyeni yüzü ve yüksek teknolojiyle donatılmış olarak Mart’ta kapılarını açıyor.


Star


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstiklal Caddesi'nin en gözde binalarından Cercle d’Orient, yeni adı Grand Pera ile mart ayında açılıyor


İçinde 1924 yılından beri Emek Sineması'nın da olduğu, eski adıyla Cercle d’Orient, yeni adıyla Grad Pera binası, kapılarını mart ayında açmaya hazırlanıyor.


Özellikle Emek Sineması'nın mevcut yerinden üst katlara taşınması nedeniyle büyük eleştiriler alan projeyle ilgili bilgi veren Grand Pera Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, yeni kompleksin yüzde 60’ının ticari faaliyete, yüzde 40'ının ise kültür ve sanata ayrılacağını belirtti.


Binanın eski haline sadık kalınarak restore edildiğini hatırlatan Salar, Grand Pera'nın içinde İstiklal Caddesi’nin ruhuna uygun restoranların, ünlü markaların mağazaları olacağını vurguladı.  


Salar ayrıca, binanın yenilenmesi sırasında kapatılan profiterol tatlısıyla meşhur tarihi İnci Pastanesi'nin yeniden açılabileceğini, bu konuda yeniden görüşmeler yaptıklarını söyledi.


Binanın içinde, 600 kişilik Emek Sineması’yla birlikte toplam 800 kişilik 8 yeni sinema salonu ve 150 kişilik teleskopik oturma düzenine sahip tiyatro salonu da bulunacak.


Emek Sanat Kültür ve Vakfı Genel Müdürü Remzi Buharalı, İKSV’nin 2017 yılındaki faaliyetleri için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.


Bugün


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


İstanbul’un değerli tarihi binalarından, İstiklal Caddesi’ndeki Cercle d’Orient, Grand Pera ismiyle yeniden hayat buluyor. Son yıllarda restorasyonu nedeniyle ciddi tartışmalara neden olan Emek Sineması'nı da bünyesinde barındıran kompleks, Mart 2016’da kapılarını açacak. Toplam 21 bin metrekare kiralama alanı ve 100 mağazası bulunan Grand Pera, Türkiye’de ilk defa açılacak ve yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağı hesaplanan Madame Tussauds Müzesi’ne ev sahipliği yapacak. Grand Pera Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, kiralama çalışmalarının devam ettiği Grand Pera'da Türkiye’ye pazarına ilk defa girecek birçok sürpriz dünya markasının da yer alacağını belirtti.


3 milyon yaya geçiyor

İhsan Salar, Beyoğlu'nun 14'üncü yüzyıldan bu yana alışveriş, eğlence ve kültür-sanatın sembolü olduğunu belirterek, "Beyoğlu, kozmopolit yapısıyla adeta İstanbul’un merkezi. Bugün İstiklal Caddesi’nin yaya trafiği hafta sonları, dünyadaki birçok benzer caddeyi geride bırakarak günde 3 milyona ulaşıyor. Bölgedeki ziyaretçilerin beklenti ve ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak bir yaklaşımla, Beyoğlu’nun tarihi ve kültürel dokusuna uyumlu bir şekilde tasarlanan Grand Pera, İstiklal Caddesi’nin tam merkezinde yer alıyor" diye konuştu.


Sinema üst katta

Grand Pera'da Emek Sineması, giriş katından en üst kata taşınmış durumda. Duvar süslemelerinden tavan desenlerine kadar her ayrıntının özel bir yöntemle taşınıp, tekrar monte edildiği Emek Sineması'nın özellikle festival filmleri, özel konserler ve galalar için kullanılması planlanıyor. 1.250 metrekarelik fuaye alanın bulunduğu sinemada ayrıca Emek'in yanı sıra 800 kişilik 8 yeni sinema salonu da bulunuyor.


Beyoğlu yeniden

Grand Pera’nın temasını ‘Beyoğlu Yeniden’ olarak belirlediklerini vurgulayan Salar, projeyi şöyle anlattı: Bina, 100’e yakın farklı kiralama alanı, teraslı, yemyeşil gastronomi katı ve nitelikli eğlence alanları ve Madame Tussauds Balmumu Müzesi gibi değerleriyle kısa sürede bölgenin yeni çekim merkezi olacak."


Akşam 


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tarihi Cercle d’Orient binası ile Emek Sineması’nı kapsayan ve merakla beklenen Grand Pera Projesi’nde sona yaklaşıldı. Mart ayında açılması planlanan Grand Pera, Beyoğlu’nda yeni bir soluk olmaya hazırlanıyor.


Projenin Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar “Beyoğlu’nu terk eden sinema seyircisini yeniden Beyoğlu’na döndürmeyi amaçlıyoruz. Grand Pera’ya yıllık 24 milyon ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz. Bu rakamın 500 bini sinema seyirci olacak” diye konuştu. Grand Pera’da mağaza açmak isteyen firmalardan yoğun talep olduğunu dile getiren Salar “Yeni kompleksin yüzde 60’ı ticari faaliyete, yüzde 40’ı ise kültür ve sanata ayrılacak. Ayrıca Beyoğlu’nda büyümek isteyen firmalar da bizi tercih ediyor. Tur operatörleri ile de görüşmelerimiz sürüyor. Beyoğlu ile özdeşleşen Rebul Eczanesi de geri dönüyor” dedi.


MADAME TUSSAUDS MÜZESİ


Grand Pera, Türkiye’de ilk defa açılacak ve yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak balmumu heykelleri ile ünlü Madame Tussauds Müzesi’ne de ev sahipliği yapacak. Tarihi Cercle d’Orient binası, 1.250 metrekarelik fuaye alanına sahip 600 kişilik Emek Sineması ve toplam 800 kişilik 8 yeni sinema salonunun 1.400 kişiye ulaşan izleyici kapasitesiyle İstanbul ve Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olacak.


Cumhuriyet döneminin ilk sinema salonlarından Melek Sineması’nın adı 1957’de Emek Sineması olarak değiştirildi. Türkiye’deki ilk güzellik yarışması, 1926’da burada düzenlenmiş ve yarışmayı yer gösterici Araksi Çetinyan kazanmıştı.


Star/ Melih Kocagil



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Grand Pera, mart ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Grand Pera'nın bir AVM olmadığını belirten Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, projenin yüzde 40'ını kültür sanat alanlarına, 60'lık kısmının da restoran ve mağazalara ayrıldığını söyledi. Salar, "U.S. Polo, Rebul, Gizia, Saat&Saat, Caribou Cafe, Atasun Optik, Yves Rocher, Elegance Optik burası için kesinleşmiş markalar. Türkiye'ye yeni giren birkaç markayla da görüşmelerimiz var, önümüzdeki günlerde netleşir" dedi. Emek Sineması'nın bulunduğu alanın film festivallerine de ev sahipliği yapmasını istediklerini kaydeden Salar, 2017'de İstanbul Film Festivali gibi festivallerin Emek Sineması'nda yapılabileceğini dile getirdi.


Para


Geri Dön