26 / 04 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi 14 Mart'ta açılacak!

Bilkent Şehir Hastanesi 14 Mart'ta açılacak!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan Bilkent Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi 14 Mart'ta açılacak. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi' dediği hastanelerden biri olan Bilkent Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor.  Toplam 3 bin 704 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük üçüncü sağlık kompleksi olan Bilkent Şehir Hastanesi Mersin, Yozgat, Isparta, Adana, Kayseri ve Elazığ'dan sonra hizmete giren 7'nci şehir hastanesi olarak açılacak. 

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde günlük 40 bin hasta tedavi görecek ve 6 bini tıbbi personel olmak üzere toplamda 11 bin çalışan hizmet verecek. Bilkent Şehir Hastanesi'nde 131 ameliyathane, 706 yataklı yoğun bakım ünitesi, 38 yataklı diyaliz merkezi de bulunacak. 

Türkiye'nin en büyük laboratuvarını barındıracak olan Bilkent Şehir Hastanesi'nde tüm hizmetler dijital ortamda gerçekleştirilecek. Kampüste ambulans helikopterler için de 2 ayrı heliport bulunacak.

Bilkent Şehir Hastanesi 14 Mart ta açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. aŞehir hastanelerinin videosunu izleten Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinin açılışını yapacaklarını dile getirdi. 


Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona doğru!


Geri Dön