28 / 03 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi çok yakında açılacak!

Bilkent Şehir Hastanesi çok yakında açılacak!

Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım bedeli 3 katrilyon lirayı aşan 3 bin 704 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'ni çok yakında açacaklarını, 3 bin 577 yataklı Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatının da sürdüğünü söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı"nda partililere hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, Ankara'nın son 16 yılda yaptıkları 120 milyar liralık yatırımla bu hizmetlerden en çok payı alan şehirlerden biri olduğuna işaret etti. Erdoğan, bu kaynakla Başkente 15 bin 621 yeni derslik, 10 bin 501 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları kazandırdıklarını ve gelecek 3 yıla kadar da 13 bin 800 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları daha kazandıracaklarını söyledi.

Ankara'da son 16 yılda 4'ü devlet olmak üzere toplam 12 üniversite kurduklarını, bugün 300 bin üniversite öğrencisinin Başkentte öğrenim gördüğünü belirten Erdoğan, kente 32'si hastane, toplam 137 sağlık tesisi kazandırdıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bunları Bay Kemal filan bilmez, haberi yoktur, inanın." dedi.

Yatırım bedeli 3 katrilyon lirayı aşan 3 bin 704 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'ni çok yakında açacaklarını, 3 bin 577 yataklı Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatının da sürdüğünü ifade eden Erdoğan, Ankara'da 95 bin konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Otoyol ve yüksek hızlı tren hatları

Ankara'nın 466 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu bin kilometreye çıkardıklarına dikkati çeken Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nu 2020 yılında hizmete açacaklarını, Ankara-Sivrihisar Otoyolu projesinin de 2023 yılında hizmete gireceğini bildirdi. 

Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik Sakarya Kocaeli ve İstanbul'la hızlı tren hatlarıyla bağladıklarını, Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa,  İzmir  yüksek hızlı tren projesinin yapımı ve Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas yüksek hızlı tren hattındaki çalışmalarının da süratle devam ettiğini aktaran Erdoğan, "Ankara'ya yüksek hızlı tren garını biz kazandırdık. Başkentray'ı hizmetinize sunduk. Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metrolarını biz yaptık. Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay metro uzantısının yapımı devam ediyor. 2020 yılına kadar tamamlanıyor. Kuyubaşı-Gar-Kızılay hattında da etüt projesini tamamladık." diye konuştu.

"Çankaya, Yenimahalle niye böyle?"

Erdoğan, Ankara'da zaten bunlara şahit olunduğunu belirtti. Erdoğan, bugüne kadar AK Parti'nin girdiği 14 seçimden nasıl olup da hep başarıyla çıktığını, 16 yılı geride bırakan kesintisiz iktidarıyla nasıl rekorlar kırdığını merak edenler varsa formülünün bu olduğunu kaydetti.

"Ben hep şunu merak ederim. Çankaya, Yenimahalle niye böyle?" diyen Erdoğan, "Buralarda belediye var. Belediye olduğuna göre çöp, çamur, çukur niye buralarda var, bunlar buralara hizmet niye vermiyorlar? Paraysa, bütçeden bütün belediyelere olduğu gibi eşit koşullarda bunlara da para geliyor. Mesele başka." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin bir aşk olduğunu, "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir." diyerek, bu yola çıktıklarını dile getirdi.

AK Parti'de belediyeciliğin sırrının her şeyden önce dertli olanların işi olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce bir gönül işidir. Eğer dertliyseniz, bu hizmeti yaparsınız, eğer gerçekten gönlünüze bu sinmişse bu işi yaparsınız ama değilse bunu yapmazsınız. Her AK Partili günün 24 saati, yılın 365 günü bu şuurla çalıştığı, çabaladığı, millete hakim değil, hadim olmanın şerefiyle şereflendiği için bu başarılara imza attı. Bu şuuru kaybedenleri de ya milletimiz siyasetten eledi ya da biz onlarla yollarımızı ayırdık."

 

Bilkent Şehir Hastanesi açılış için hazır!
 


Geri Dön