23 / 04 / 2024

Emekli maaşlarına zam! Maaşlar tek tek ortaya çıktı! Kim ne kadar maaş alacak?

Emekli maaşlarına zam! Maaşlar tek tek ortaya çıktı! Kim ne kadar maaş alacak?

Ocak 2023'ten itibaren memurların emekli maaşları ve maaşları artacak. Burada enflasyon oranı (TÜFE) yeni artış oranında etkili olacaktır. İşte kalem kalem emekli maaşı...



Ağustos enflasyonu %2,37 olarak açıklanan Temmuz enflasyonunun ardından %1,46 olarak açıklandı. Bu da Temmuz-Ağustos ayları arasında emekli olanlar arasında %3,86'lık bir farkla sonuçlandı.

TÜİK ayrıca Eylül ayı enflasyon oranını da yayınladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada, Eylül ayı enflasyonu %3,08 olarak hesaplandı.

3 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLUYOR!

Böylece, toplam üç aylık enflasyon %7,06'dır. Yani Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur'un emekli maaşları %7,06 artacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön