19 / 04 / 2024

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emekli olma hayali her çalışanın aklının bir köşesinde durur. Peki emekli olmak için kaç gün gereklidir? İşte emeklilikle ilgili detaylar!



EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN GEREKLİDİR?

Emekli olabilmek için belli bir gün sayısını doldurmak gereklidir. Emeklilik gün sayısı hesaplamak için e - Devlet ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sitesine giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET GÜN SAYISI ÖĞRENME

  • http://www.turkiye.gov.tr/sgkne-zaman-emekli-olabilirim linkine TIKLAYABİLİRSİNİZ.
  • Daha sonra çıkan sayfada ‘’kimliği şimdi doğrula’’ butonuna basınız.
  • Kimliği doğrulama işleminden sonra TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girmelisiniz. Bu adımları yaptıktan sonra, e Devlete girişiniz gerçekleşir. Önünüze çıkan sayfada sigorta kolu ve işe (hizmete) başlama bilgilerini doldurduktan sonra emeklilik günü ve emekli olma yaşınızı görebilirsiniz.
  • Eğer sigorta kolunu ve hizmete başlama tarihinizi bilmiyorsanız, eDevlet üzerinden ara butonuna işçiyseniz 4A, Bağ-kurlu iseniz 4B, Emekli Sandığı’na bağlıysanız 4C yazarak da sonucu görebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön