29 / 03 / 2024

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Emekli, memur maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Milyonlarca emekli ve memura enflasyon farkı toplu sözleşme zammı haricinde sosyal refah desteği yapılacak. Erdoğan açıklamıştı 3 formül gündemde...



3600 ek göstergenin sadece 4 meslek gurubuna (Polis-İmam-Sağlık-Öğretmen) verileceğini ve ardından çalışmalara başlandığını bildirildi. Daha sonra komisyonun ikinci toplantısı 16 Mart 2022 ’de Vedat Bilgin’in başkanlığında Memur-Sen konfederasyonun 11 hizmet kolu başkanının katılımıyla gerçekleştirildi.

İkinci toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanları için olması gerektiğinin altını çizerek, daha adil bir çalışma hayatı için 3600 ek gösterge tüm kamu çalışanları dahil edilmeli, emekli maaş ve ikramiyelere de dokunacak şekilde düzenleme yapılmalıdır şeklinde açıklamalarda bulundu.

Komisyonun üçüncü toplantısı 10 Mayıs 2022’ de yapılacağı bildirildi. Bahsi geçen meslek gurubu kamu çalışanlarının neredeyse yüzde 80’nini oluşturuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön