23 / 04 / 2024

Emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği temmuz zammı, enflasyon oranlarının açıklanması ile belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak olan zam netleşti. Şimdi ise gözler maaşlarının yatırılacağı güne çevrildi...



Milyonların merakla beklediği, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranları belli oldu ve hemen ardından 2021 yılının ilk altı aylık verisi açıklandı.

A Haber'de yer alan habere göre; bu gelişmelerin hemen ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. 13 milyonı aşkın emekli temmuz ayında zamlı maaşına kavuşacak. Peki, zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? SSK Bağ-Kur emekli maaşı 2021 Temmuz zammı ne kadar oldu? İşte merak edilenler...

Emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

EMEKLİ MAAŞI 2021 TEMMUZ ZAMI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca emeklinin beklediği temmuz ayı zam oranı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yılın ilk yarısındaki enflasyona bağlı olarak yüzde 8.45 oranında zam yapıldı. Buna göre, en düşük SSK'lı emekli aylığı 2 bin 624 liraya çıktı.

Emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

İşte zamlı emekli maaşı tablosu:

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARI
OCAK/TEMMUZ
SSK (2000 ÖNCESİ)..... 2.420.....2.624
SSK (2000 SONRASI)...1.500.....1.627
BAĞ-KUR (ESNAF)......1.763.....1.912
BAĞ-KUR (TARIM).......1.662....1.802
EMEKLİ SANDIĞI.........3.020....3.275...

Emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere müjdeli haberi vererek, zamlı emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağını duyurdu. Maaşların hangi tarihte ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.  Tam tarih ilerleyen günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Beklenen haber geldi! Emekli ve memur maaşları belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön