18 / 04 / 2024

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Milyonlarca memur ve emekli bugün enflasyon rakamlarının açıklanması ile zamlı maaşları öğrenmiş oldu. Şimdi ise gözler maaşların verileceği güne çevrildi. 2022 Ocak zamlı maaşları ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...



2022 Ocak ayı itibariyle memur maaşlarına zam geldi. TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memurlar ve emekliler zamlı maaşlarının ne kadar olduğunu öğrenmiş oldu. Buna göre memurlar, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte maaşlarını yüzde 27,9 zamlı alacak. Şimdi ise gözler memur maaşlarının ödeneceği güne çevrildi.  Peki, zamlı memur maaşları ve enflasyon farkı ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

A Haber'de yer alan habere göre; TÜİK tarafından 2021 Aralık dönemi enflasyon verileri açıklandı. Buna göre altı aylık dönemde toplu sözleşme kapsamında geçen yılın ikinci yarısı için yapılan yüzde 3'lük artış aşıldı. Böylece yaklaşık yüzde 22,9'luk bir enflasyon farkı ortaya çıktı. Toplu sözleşme farkının eklenmesiyle bu memur ve memurların maaş ve aylık artışları yüzde 27,9 oldu. Peki, artan memur maaşları ne zaman ödenecek?

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Devlet memurları, sözleşmeli çalışanlar, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarına ve enflasyon farkına 15 Ocak'ta kavuşacak. 

Memur ve emeklinin zamlı maaşı belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön