20 / 04 / 2024

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarı duyanları yerinden fırlattı! 3 bin lira bile olsaydı...

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarı duyanları yerinden fırlattı! 3 bin lira bile olsaydı...

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı emeklilere bayram ikramiyesi tutarı açıklaması emeklilerde tam bir soğuk duş etkisi yarattı. Pek çok emekli bayram ikramiyesinin bin 500 liradan iki bayramda 3 bin lira şeklinde ödense bile sorunlarına çare olmayacağını dile getirdi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emeklilere verilen bayram ikramiyesinde artış yapılmayacağına ilişkin açıklaması emeklilerde hayal kırıklığı yarattı. Emekliler, emekli maaşlarını “buharlaşan ücret” olarak niteleyerek, “40 liraya domates, 35 liraya salatalık geliyorsa bin 500 lira yapılsa ne olur? Emekliler ağlıyor. Torununa harçlık veremediği için ağlıyor. Hiç kimsenin bu ülkede bu insanları ağlatmaya hakkı yok” tepkisi gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da bin 100 lira olarak ödeneceğini açıkladı. Emekliler, bayram ikramiyesinde artış yapılmamasına tepki gösterdi. 

"İKRAMİYE DEĞİL MAAŞLAR DÜZELTİLMELİ"

Emekliler bayram ikramiyesi tutarından ziyade emekli maaşlarına zam yapılmasının daha doğru ve uygun bir davranış olacağını ifade ediyor. Televizyonda Bakan Bilgin'in açıklamalarını izleyen emekli vatandaş Sabahattin Taştan, emekli bayram ikramiyesinin konuşulmasının bile son derece düşündürücü olduğunu ifade etti. Artan enflasyon karşısında zor durumda yaşayan emeklinin esas maaşlarında artış olması gerektiğini ifade eden Taştan, anayasaya işaret etti. Maaşların asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade etti. Taştan, şunları söyledi:

Ramazan ikramiyesi ile insanlar sağlıklı geçinecek diye bir kaide yok. Esasında emeklilerin maaşlarını düzeltmeleri lazım. Yani bu ücretle insanların geçinmesi mümkün değil. Yani ikramiye nedir? İkramiyeyi verirsin, bayramda biter. Bin lira, bin 500 olmasından ziyade bu insanların maaşlarının iyileştirilmesi çok önemli. Anayasaya göre biliyorsunuz asgari ücretin altında maaş olmamalı. Bizim memleketimizde hala 2 bin 500 lira.  İkramiyeleri de tabii artırılsın bir sıkıntımız yok ama ‘bu kadar artırılsın, şu kadar artırılsın’… Görüyorsunuz işte 40 liraya domates, 35 liraya salatalık geliyorsa bin 500 lira yapsanız ne olur? Emekliler ağlıyor. Torununa harçlık veremediği için ağlıyor. Hiç kimsenin bu ülkede bu insanları ağlatmaya hakkı yok."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön