26 / 04 / 2024

Emeklilerin 2023 zammı netleşiyor! En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Şimdi bakın!

Emeklilerin 2023 zammı netleşiyor! En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Şimdi bakın!

2023 yılı yaklaştıkça milyonlarca emekli  de yeni maaş zamlarını merak ediyor. Emekliler 2023'te maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. Peki 1 Ocak 2023 yeni emekli maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...



Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Ocak'ta emekli maaşlarına uygulanacak zam oranı merak ediliyor. Milyonlarca emekli 2023 zammını merakla araştırıyor. Geçtiğimiz Temmuz'da en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liradan 6 bin 78 TL'ye yükseldi. Her 6 ayda bir artış sağlanan emekli memur ve memur maaşlarına ocak ayı itibarıyla tekrar zam yapılacak. 

Hükümet, Orta Vadeli Program'da 2022 enflasyon tahminini de duyurdu. Aktarılan bilgilere göre; bunun ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zam olacağı gündeme geldi. 

Emeklilerin 2023 zammı netleşiyor! En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Şimdi bakın!

AK Partili kadınlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur, emekli ve asgari ücretlilere yıl başında yapılacak zamlara ilişkin dün akşam çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" açıklaması yüzleri güldürdü. 

Emekli 2023 zammı ile ilgili bazı rakamlar gündeme geliyor. Peki emeklilerin maaş zammı belli oldu mu? Emekli 2023 zammı kaç lira olacak? Emekliler 1 Ocak 2023'te kaç TL maaş alacak? Şimdi bu rakamlara bakın...


Geri Dön