16 / 04 / 2024

Emekliye 240 TL taksitle ev!

Emekliye 240 TL taksitle ev!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye Emekliler Derneği'nde konuştu. Hükümet olarak emeklilere refahtan payını alması için büyük kaynaklar ayırdıklarını belirten Davutoğlu, emeklilerin TOKİ eli ile 240 TL taksitle konut edinme fırsatı sağlayacaklarını söyledi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye Emekliler Derneği'nde konuştu.


Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

-Biz birlik ve beraberliği korumaya kararlıyız. Ülkeyi yönetim bosluğuna düşürmemek için elimizden geleni yaptık. Bu sıkıntılar sırasında ne emeklimiz, ne memurumuz bu ayın sonu nasıl gelecek diye düşünmedi.


Terörle mücadelemizde emekliler bizim için büyük destek. Emeklilerimizin bu mücadelede bizim yanımızda duruyor olması çok önemli. Emeklilerimiz Türkiye'nin başının tacı, hülasasıdır.


Evinde emekli olmayan neredeyse bir ev yoktur. Emekliler memnun değilse,torunlarına kadar yansır.


Emeklilerimizin refahtan payını alması için büyük kaynaklar ayırdık ve onlar için daha iyisini yapacağız.


Eskinin maaş kuyruğu sıkıntısına son vererek emeklilerin evine kadar maaşın götürülmesini sağladık.


Hastanelerdeki şartlar, doktor seçme de dahil emeklilerimiz bu imkanlardan yararlanabiliyor.


Emekli aylarına temmuz ayından itibaren ayda 100 lira ek ödeme yapmaya başladık. Mesele tahattüt etmek değil, mesele tahattütü hayata geçirebilmektir.


Ayrıca emeklilik ödenmesine aracı olan bankalar ile anlaşmalar yapıldı. Bankalardan yılda en az 300 lira promosyon emekliler tarafından alınabilecek.


Asgari ücreti 1300 liraya çıkaracağımızı söyledik. İş tehlikesine göre maaş artışı olacak.


Emeklilerden sosyal güvenlik primini tamamen kaldıracağız.


TOKİ eli ile emeklileri uygun fiyatlarla ev sahibi yapacağız. 240 lira aylık ile ev sahibi yapmayı tahattüt ediyoruz.


Kimsesiz olan yaşlıların kimsesi biziz. Herkese elimiz ulaşacak.


TOKİ'nin imkanları sosyal adalet bağlamında önemlidir. Emeklilerimizin yoğun olduğu pilot şehirlerden başlayarak her yere bu hizmet götürülerek emekliler ev sahibi edilecek.


Size yapılanların dışında torunlarınıza da yapılan yani gençlerimize dönük yaptıklarımıza bakmalıyız. Gençlerimizin elinde silah olmasın, molotof kokteyli olmasın, mayın olmasın, müzik aleti olsun, kitap olsun. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.


Gençlerimiz için özgün bir model geliştirdik. Kendi işini kurmak isteyen gencimiz projesi ile gelecek. 50 bin lira'yı geri ödemesiz gençlerimize vereceğiz. Eğer proje büyük çapta ise 100 bin lira faizsiz geri ödemeli vereceğiz. Toplam 150 bin lira gencimize vereceğiz.


İş verenler, gençlerimizi işe alacak ve bir yıl boyunca gencin maaşını devlet verecek.


Emeklilerimizle gençlerimiz bir araya getirecek projeler üretelim, eski Türkiye'den yeni Türkiye'ye nasıl gelindiğini anlatalım.


Yeni Şafak


Geri Dön