17 / 04 / 2024

Emekliye yüksek maaş formülü!

Emekliye yüksek maaş formülü!

Çalışanlar emeklilikte alacakları maaşı belirleyebiliyor. Yüksek maaş için çalışırken alınabilecek önlemler var. Bunlara dikkat eden, maaşı artırıyor. İşte tüm merak edilenler...



Tüm çalışanların hayalide emekli olmak ve yüksek maaş almak var. Takvim'de yer alan habere göre; emekliliği işe giriş tarihi ve yaş belirliyor. Çalışanlar emeklilikte alacakları maaşı belirleyebiliyor. Burada bazı noktalara dikkat etmek lazım. En önemli parametre ise brüt maaş.

 Emekliye yüksek maaş formülü!

1. Emekliliğinizin planlamasını yaparken son 1-2 yılı düşünmeyin. Eğer imkan varsa 8-10 yıl öncesinden plan yapın. Böylece alacağınız maaşı artırabilirsiniz. Çünkü maaş hesaplarken kazançlarınızın tamamını değerlendirin.

2. Çok çalışmak ya da çok fazla günü olmak tek başına maaşa yetmiyor. Hatta günü daha az olan birisi günü fazla olandan daha çok maaştan yararlanıyor. Burada sizin brüt maaşınız yani prime esas kazancınız büyük önem taşıyor.

 Emekliye yüksek maaş formülü!

3. Eğer imkanınız varsa birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı yükseltecektir. Kaç yerde sigortalı olursanız olun, 1 ayda 30 gün sayılır. Ancak kazancınız toplanacağından yükselir.

4.Hangi kurumda olursanız olun son 3.5 yılda (1261 gün) SSK'lı olursanız emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanacak.

 Emekliye yüksek maaş formülü!

5. Bağ-Kur yerine SSK'dan emekli olmak daha avantajlı. SSK'dan emekli olma imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağ-Kur, zorunlu Bağ- Kur seçeneklerini ikinci planda tutun.

6. Emeklilik başvurusunda bulunurken doldurulan 'Tahsis Formu'ndaki bakmakla yükümlü kişi hanesine 'eş', 'çocuk' gibi yakınlarınızı eklemeyi unutmayın. Maaş hesaplarken aylık bağlama oranını yükseltici etki yapacak.

 Emekliye yüksek maaş formülü!

7. Aylık kazancınız maaşı belirleyen en büyük etken. Dolayısıyla öncelikle gerçek maaşınızın bordroda olmasına özen gösterin. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmayın. Ayrıca düzenli nakit ödemeleriniz varsa (ikramiye, prim, kira yardımı vs) bunların da brüt kazanca eklenip eklenmediğine dikkat etmeniz gerekiyor.

Beklenen müjdeli haber geldi! 53 yaşında emekli olabilirsiniz!

Annelere erken emeklilik yolu açılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön