26 / 04 / 2024

Emekliye yüzde 5.68 zam kapıda!

Emekliye yüzde 5.68 zam kapıda!

Temmuz’da gelirleri yüzde 5.75 yükselen memurlar ve emeklilerin Ocak zammı için yeni müjde geldi. Beklenti anketinde yapılan enflasyon tahminine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5.68, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 4.68 zam yapılması planlanıyor.



Milyonlarca çalışan ve emeklinin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Memurların ve emeklilerin alacağı zamda enflasyon açıklanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması planlanıyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3'lük zam dışında, 2020 yılında ikinci yarısında yaşanan enflasyon yüzde 4'ü aşarsa aşan kısım kadar fark alacak. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Ekim ayı beklenti anketinde, cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 11.76 olarak açıklandı.

Bu duruma bakıldığında; 2020 yılının ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5.68 olacak. Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 5.68'i, memurlar ve memur emeklilerinde de yüzde 1.68 enflasyon farkıyla yüzde 4.68 olacak.

Şu ana kadar Temmuz, Ağustos, Eylül ayı enflasyon verisi yayınlandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler sonucunda, Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 2.44 oldu. Kesin oran için geriye 3 veri kaldı. Maaşın yüzde 4-5'i oranında olan ek ödeme, yeni aylıklar üzerinden hesaplanacağı için artış gösterecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön