23 / 04 / 2024

Emin Şirin: İstanbul depremi için Deprem Bilim Kurulu oluşturulsun!

Emin Şirin: İstanbul depremi için Deprem Bilim Kurulu oluşturulsun!

Emin Şirin, olası İstanbul depremi için teyakkuza geçip acil önlemler alması gerektiğine dikkat çekerek, “Binaların elden geçirilmesi için 30-40 milyar dolarlık kaynak yeterli olabilecektir” diye konuştu...



AK Parti eski milletvekillerinden Emin Şirin, iktidarın İstanbul depremi olasılığına karşı teyakkuza geçip acil tedbirleri alması gerektiğine, aksi halde yaşanacak felaketin Türkiye'ye çok ağır faturaya sebep olabileceğine vurgu yaptı. 

Şirin, “İstanbul'da yaşanacak bir depremde 100 binlerin üzerinde kayıp olacağı söyleniyor. Su ve kanalizasyon boruları patlayacak, elektrikler kesilecek, salgın hastalıklar baş gösterecek, ekmek, yemek, su ikmali belki de yapılamayacak. İstanbul'da 200-300 bin kişiye bakacak hastane var mı, kaçı ayakta kalacak” şeklinde konuştu. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Şirin, İstanbul Deprem Bilim Kurulu kurulmasını, binaların hızla bir şekilde depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

30-40 milyar dolarlık bir kaynağın yeterli olabileceğini de dile getiren Şirin, bu yatırımların yerli firmalara yaptırılması sayesinde ekonomide canlanma da yaşanacağını belirtti. 

Şirin, çözüme merkezi ve yerel yönetimlerin el ele vermesiyle ulaşılabileceğini vurguladı.

Naci Görür'den korkutan uyarı! 7.3'lük deprem geliyor, şakası yok!

Anadolu'da depremler sürecek! Eviniz sağlamsa korkmayın!

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?


Geri Dön