23 / 04 / 2024

Emine Sabancı Kamışlı kimdir?

Emine Sabancı Kamışlı kimdir?

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve kurucusu Emine Sabancı Kamışlı kimdir? Emine Sabancı Kamışlo daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Emine Sabancı Kamışlı...



1966 yılında Adana'da doğan Emine S. Kamışlı, yüksek öğrenimini 1987 yılında The London School of Economics'te Endüstri ve Ticaret Ekonomileri dalında tamamladı. Londra'da bir süre Willis Corroon reasürans brokerliği şirketinde görev alan Kamışlı, 1989 yılında Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye dönüşünün ardından Aksigorta'da Ticaret Direktörü olarak göreve başladı. Kamışlı, Esas'ın kurulmasından önce Aksigorta,Akhayat ve Sabancı Holding’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Kamışlı, 2000 senesinde Şevket Sabancı ile birlikte Esas Holding'i kurdu. Şu anda Esas'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.


Esas Holding hakkında;


2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas, Türkiye ve yurt dışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış lider sermaye yatırım gruplarından birisidir.


Pazarda eşsiz bir konuma sahip olan Esas; varlık yönetimi, özel girişim sermayesi ve gayrımenkul alanlarına organize biçimde yatırım yapan tek ve en büyük aile fonudur. 


Esas'ın yatırımları aşağıdaki 6 temel sektörde yer almaktadır:


Havacılık

Perakende ve Eğlence

Sağlık

Gıda

Gayrimenkul

Lojistik 


Bu temel sektörlere ek olarak, Esas bilgi birikimi ve tecrübesi ile katma değer yaratabileceği diğer sektörlerdeki fırsatları da takip etmektedir.Esas, bir hissedar olarak kendi portföy şirketlerinin gelişimini desteklemek üzere derin sektör uzmanlığını ve yerel pazar deneyimini bir araya getirmektedir. 


Portföyümüze, aşağıda belirtilen özelliklerimiz ile maksimum potansiyellerine ulaşmaları için rehberlik ve destek sağlamaktayız: 


Operasyonel Deneyim

Güçlü Finansal Yapı

Saygınlık

İş Dünyasındaki Bilgi Birikimi


Yatırım yaklaşımımızın merkezinde, sürdürülebilir değer oluşturma yer almaktadır. Türk ve uluslararası iş çevrelerinde 200 yılı aşkın bir deneyimi bir araya getiren Yönetim Kurulumuz ve üst kademe yöneticilerimiz, yüksek standartlarda yönetim becerileri ve operasyonel alanlarındaki uzmanlıklarını kullanarak en yüksek getirilerin sağlanması için çalışmaktadır. 


Geri Dön