24 / 04 / 2024

Eminevim 10 yılda 40 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Eminevim 10 yılda 40 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Emin Şirketler Grubu, kadınların altın gününe benzeyen el birliği sistemini otomotivden sonra konuta uyarladı. Şirket, 10 yıllık süreçte Eminevim markasıyla 40 bin kişiyi konut sahibi yaptı.



Otomobilin pahalı olduğu 1990’lı yıllarda insanların bir araya gelerek el birliğiyle otomobil almasını sağlayan Emin Şirketler Grubu, otomobile erişimin kolaylaşmasıyla aynı yöntemi Eminevim markasıyla konuta da uyarladı. Kadınların altın gününe benzeyen bir modelle uygulanan sistemde ödeme güçlerine göre gruplar oluşturarak ev sahibi olma imkanı sunuluyor. 2006 yılından beri konutta da aynı modeli uyguladıklarını söyleyen Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, geçen süre içinde bu modelle 10 yılda 40 bin kişiyi ev sahibi yaptıklarını 70 binin kişinin peşinatlarını ödeyip sırada beklediğini belirtti.


Aylık 2 bin 500 satış, 1100 teslimat yaptıklarını kaydeden Üstün, " Ev sahibi olanların yüzde 40'ı İstanbul'dan, yüzde 60'ınm ise Anadolu'dan. Ancak il bazında bakıldığında en fazla talep İstanbul'dan geliyor. İstanbul'u, Kocaeli, Sakarya ve Bursa gibi iller takip ediyor" dedi. Üstün, Anadolu'da rakamın yüksek çıkmasının komşular arasındaki iletişimin güçlü olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Üstün, BBDK ve Merkez Bankası'nın gelip sistemlerini incelediklerini ve sistemi beğendiklerini kaydetti. 


Bankalara göre maliyetleri düşürüyoruz 

Konuttaki modeli anlatan Emin Üstün, bankadan kredi alacak imkanları olmayanların kendi sistemlerini tercih ettiğini belirterek, "Bankadan 100 bin liralık kredi için aylık 3-4 bin lira gelir göstermesi gerekiyor. Ayrıca kredi maliyetleri yüksek. 100 bin liralık kredinin 120 aylık maliyeti 200 bin TL'ye geliyor. Biz ise sadece enflasyon farkı koyduk. Taksit ödemeleri de sona kalanlar için azalarak devam ediyor. 1. ayda konutu alanlar için 130-140 bin maliyetle çözebiliyoruz. Daha sonra alanlar içinse ortalama 70-80 bin TL'ye düşürüyoruz" dedi. Üstün, kendilerinin ise bu işlemlerden yüzde 5 artı KDV aldıklarını söyledi. 


1 ila 50 ay içinde ev sahibi olunabiliyor 

Sisteme sıfır peşinatlı girenler 1 ila 50 ay içinde, yüzde 10 peşinat verenler 1 ila 40 ay, yüzde 20 peşinat verenler 1 ila 30 ay şeklinde sunulan zaman diliminde ev alabildiğini ifade eden Üstün, "Sıfır peşinatlı 100 kişilik bir grupta bile bir kişi en kısa 20 ay en fazla 50 ay bekliyor. Sistemde ödemeler genellikle ev sahibi olana kadar düşük tutuluyor. Ancak kişi ev sahibi olduktan sonra grupta geriye kalanlara destek amacıyla aylık ödemesi artıyor. Örneğin öncesinde 1000 lira ödüyorsa ev aldıktan sonra alttaki 20'nci, 30'uncu kişi mağdur olmasın diye aylık ödemesini 1400 TL'ye çıkarıyoruz. Böylece ne ilk alan nede sona kalan mağdur olmuyor " dedi. 


Kriz dönemlerinde dahi satışlarımız düşmüyor 


Türkiye genelinde 80 şubede satış yaptıklarını, bu yıl sonunda sayıyı 120'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Emin Üstün, kriz dönemlerinde dahi satışlarının düşmediğini kaydetti. En kötü dönemde dahi ayda 1000'e yakın teslimat yaptıklarını ifade eden Üstün, bu sistemde alıcıların evlerini kendilerinin bulduğunu kaydetti. Emin İnşaat olarak, Beylikdüzü ve Kurtköy'de konut projesi yaptıklarını ifade eden Üstün, C ve B grubuna sattıkları için kendi projelerini mevcut gruba satamadıklarını ancak beyaz yakalı grubun da sistem içindeki oranlarının artmasıyla kendi projelerini satacaklarını söyledi. Üstün, şu anda sistemde yatırım amaçlı alanların daha çok 1 milyonluk daire ve villa aldığını kaydetti. Şirket olarak sepet ekonomisi uygulayarak, Emin El Birliği, Emin İnşaat ve enerji ortaklıları gibi üç alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Üstün, ev sahipleri için de enerji alanındayatırım fırsatı sunduklarını aktardı. 

Üstün sepeti çeşitlendirme politikalarına hayvancılığı da ekleyeceklerini, bunun için Adapazarı'nda arazi aldığını açıkladı.


Dünya


Geri Dön