28 / 03 / 2024

Eminevim 5 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Eminevim 5 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Otomobilde cazip kampanyalarla adını duyuran Emin Otomotiv'in kardeş kuruluşu Eminevim'den imece usulüyle ev alanlar, tapularına kavuştu...



Eminevim'in 'Yeni nesil altın günü' dediği konut organizasyonundan faydalanan 20 kişiye evleri törenle teslim edildi. Kirada oturduklarını belirten yeni ev sahipleri, kira öder gibi taksitle ve faizsiz anahtarlarını teslim aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

'Elbirliği sistemi' ile dairelerini almaya hak kazanan vatandaşlara tapularını Emin şžirketler Grubu Genel Müdürü İbrahim çonkar teslim etti. çonkar, 'elbirliği sistemi'nin faizsiz bir temele dayandığına dikkat çekerek, söz konusu sistemin Anadolu'da var olduğunu söyledi. çonkar, 'Bu, hanımlarımızın altın gününe benzeyen bir sistem. Tamamen dayanışmaya dayalı. Biz de sistemimizi kurumsallaştırmış bir vaziyette halkımıza sunuyoruz. İnsanlarımız çok memnun. çünkü insanlarımız hiçbir zaman ödeme yaparken zorlanmıyor. Sistemimiz, insanları kendi bünyesinde ev ve otomobil sahibi yapıyor. 20. yılımıza girdiğimiz şu günlerde, bu zamana kadar 5 bin kişiyi ev, 50 bin kişiyi de otomobil sahibi yaptık.' diye konuştu. 10 yılda 7 ev değiştirmek zorunda kaldığını dile getiren yeni ev sahibi Ömer çakır ise, 'Böyle bir organizasyona girdim ve kısa süre içerisinde evimi aldım.' ifadelerini kullandı. Eminevim sistemiyle şu şekilde ev sahibi olunuyor: Ev alacak kişi ne kadarlık bir ev almak istediğini belirliyor. (Örneğin: 80.000 TL) Daha sonra kaç ay taksit yapılacağını belirtiyor. (60'tan 120 aya kadar) Taksit sayısı, o grupta kaç kişi olduğunu belirliyor. (60 taksit = 60 kişilik grup) Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit, bir ev parası ediyor. Evin toplam değeri üzerinden % 10 peşinat ve organizasyon ücreti ödeniyor. Her ay havuzda toplanan bir ev parasıyla noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınıyor. Peşinatı düştükten sonra evin fiyatı, direkt taksit sayısına bölünüyor. Ortaya aylık ödenecek taksitler çıkıyor.

İlk ay evini alan kişiler, kiradan kurtulup kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonra alacak gruptaki diğer kişilere bir miktar kira yardımı yapar. İlk aylarda evi çıkmayan kişiler ise kendisinden önce evini alanlardan kira yardımı alır. İlk alanlar evin değeri üzerinden ödedikleri kira yardımıyla bir miktar fazla ödeme yapar. Sırasını bekleyenler ise kira yardımı aldıkları için daha az öder. Kişi evini alana kadar kira yardımı aldığı için ödediği taksitler her ay düşer, evini aldıktan sonra ise kendinden sonra ev alacaklara kira yardımı yapacağı için taksitleri bir miktar yükselir. Evini alan kişinin taksitleri bir miktar artar ve taksit bitimine kadar herhangi bir artış olmadan sabit ödeme yapar. Taksit sayısının yarısına kadar yapılan çekilişte evi henüz çıkmamış kişiler daha fazla bekletilmez ve tamamının evi taksit sayısının tam ortasında teslim edilir.
Zaman


Geri Dön