25 / 04 / 2024

Eminevim Emin Enerji olarak güneş enerjisi santrali kuracak!

Eminevim Emin Enerji olarak güneş enerjisi santrali kuracak!

Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Fikirtepe'deki dönüşüm sürecine bölgede şubeler açarak giriş yaptıklarını söyledi. Üstün, Emin enerji olarak güneş enerjisiyle de ilgileniyoruz" dedi...



Fikirtepe'deki dönüşüm sürecine bölgede şubeler açarak giriş yaptıklarını söyleyen : Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Emin enerji olarak güneş enerjisiyle de ilgileniyoruz. Nevşehir'e 200 KW, Kütahya'ya 500 KW'lık santral : yaparak insanımızı kömür ocaklarından kurtarmak istiyoruz." dedi. 


Eminevim A.ş.Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, ekonomik imkanı dar olan kesime hitap ettiklerini, onları ev ve otomobil sahibi yaptıklarını belirtti. Havuz sistemini elbirliği yöntemi ile genişleterek kira yardımlarını yükselttiklerini ve buna bağlı ^olarak ev sahibi olanların da diğer insanlara yardımı artırdığını kaydeden Üstün, "10 milyon insan ev almak için sıra bekliyor. 

Kira öder gibi ev sahibi yapıyor olmamız elimizi güçlü kılıyor. 2014 yılında aylık ortalama 2 bin 500 kişi ev ve otomdbile yazılıyor. Bu oranın 3'te l'ini otomobil, geri kalanını ev oluşturuyor. Yılda 15 bin kişiye ev temin etmiş oluyoruz" dedi. 


ALT GELİR GRUBUNU EV SAHİBİ YAPAN SİSTEM

 Banka ve finans kesimiyle ev alamayacak alt gelir grubunun sistemden yararlandığını, en alt gelir grubuna sahip ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına karşılık verdiklerini belirten Emin Üstün " Gerçek ihtiyacı olan insanlar başvuruyor. Dayanışma ve elbirliği duygusunu pekiştiriyoruz. 2015 yılında 20 bin ev, 10 bin otomobil rakamına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz." yorumunu yaptı. 


FİKİRTEPE'DE AKTİF ÖVÜNCÜYÜZ 

Fikirtepe'de dönüşüm sürecine girdiklerini, buradaki halkla kaynaşarak imzaları almaya başladıklarının altını çizen Emin Üstün şunlara dikkat çekti: "Projeyle birlikte yıkım çalışmaları başlıyor. Vatandaşların hepsini ikna etmek zaman alıyor. Halk gerçekçi müteahhitlere itibar ediyor.


Kanunen de halkın 3'te 2'sinin ikna olması lazım. Fikirtepe'de 2 şube açarak buradaki gücümüzü göstermiş olduk. Zeytinburnu'nda da çalışma sürüyor. Buradaki sakinlere ulaşmak adına Anadolu'daki şubelerimiz kanalıyla Anadolu'daki hak sahipleriyle görüşmeler yapılıyor." 


PROJELERİN ESİN KAYNAĞI 

Projelerin isimleri ile ilgili değerlendirme yapan Emin üstün, "5YÜZ60 projesi yapılırken o yıl İstanbul'un fetih yılıydı ve biz tevafuken o tarihte kazmayı vurduk. Bölgede aynı sayıda konutumuz vardı bu da bizi etkiledi. Nefes projemizde ise Karadeniz'in nefes aldıran havasından esinlenildi. Beylikdüzü'ne gelince tarihi süreçte bu bölgede veremli hastalar için tedavi yöntemleri ve merkezleri vardı. Ahenkli çalışmalar bize kaynaklık etti." yorumunda bulundu. 


BANKALARIN TAKSİTLERİ YÜKSEK

 Aydınlı, Hacet Deresi mevkiinde ormanlık alana uygun 17 bin metrelik rezidans projesi düşündüklerini belirten Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün havaalanına yakın olan bu lokasyonda etkinliklerinin artacağı vurgusunu yaptı. Üstün, faizsiz sistemi devreye sokarken projelerden sağlanan avantajların devreye girdiğini, havuz sisteminin ise ödenme planında ellerini güçlendirdiğini vurguladı. Zengin olanların bankaya gidebildiğini, alt gelir sahiplerinin ise böyle bir imkan bulamadığını dile getiren Üstün, bankaların taksitlerinin iki katı yüksek olmasının da vatandaşı kendilerine daha yakın hissettirdiğini söyledi. 


80 YAŞINDA EV SAHİBİ YAPTIK

 2015 sonuna kadar 20 şube daha açarak 80'e ulaşacaklarını belirten Emin Üstün hizmetlerini şu örnekle özetledi:" İzmir'den bize bir mektup gönderen 80 yaşında bir vatandaşımız sayemizde ev sahibi olduğunu söyleyerek-teşekkürlerini iletti. insanlarımız 60'ına geliyor ama bir ev sahibi olamıyor. Bu mektup bizi gururlandırdı. Sistemimizden ev sahibi olan simitçi bir kardeşimizle de aynı duyguyu yaşadık" 


200 KİŞİYE DAHA EKMEK VERECEK 

Çekilişlerin satın aldıkları Milsan binasında büyük salonda yapıldığını, noter kanalıyla her ayın ikinci çarşambasında iki periyot halinde toplantı yapıldığını belirten Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün şöyle devam etti: "İnsanları ev ve otomobil sahibi yaparken istihdama da katkı vermekteyiz. Her şubede 810 kişi çalışıyor. Önümüzdeki yıl da 200'e yakın kişiye ekmek temin etmiş olacağız. İhsanların sosyalleşmesi için haftada iki kez yurtiçi gezi yapıyor, 5 yıldızlı otellerde yaptığımız törenlerle de halkımızı bu mekanlara alıştırmaya gayret gösteriyoruz. Böylelikle insanımız üsttekilerden bir farklarının olmadığını anlıyorlar. 


ERZURUM'DA AVM PROJESİ 

Ankara'da,Sivas'ta projeler üreteceklerini , Erzurum'da 25 bin metrekarelik bir alanda AVM ve konut projesi devreye alacaklarını hatırlatan .Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı-Emin Üstün, Afyon'daki termal otel çalışmalarının da Türkiye'nin en iyi termal projesi olarak tamamlanma aşamasında olduğuna atıf yaptı. 


SINIF AYRIMI KALMADI ARTIK 

Serbest ekonomiye geçişle birlikte, insanların artık çok rahat ev ve otomobil sahibi olabildiğini belirten Emin Üstün, "insanlar ekonomik rahatladıkça taleplerini karşılayabiliyorlar. Önceden bir benzin pompacısı otomobil sahibi olduğunda rahatsız olan kesimler vardı. Otomobil ve emlakta bu tarz engeller artık kalktı. Bu tarz sosyal engellemeleri, de gerek Ahenk, gerekse 5YÜZ60 projemizde site kültürü ve sosyal yaşam alanları oluşturarak telafi etmiş oluyoruz." yorumunu yaptı. 


Afganistan'dan ve Suriye'den müşterileri olduğunu, bunun oran olarak yüzde 10'lara tekabül ettiğini kaydeden Üstün şunlara vurgu yaptı:" Biz Anadolu insanıyız. İmkanı olmayanlar bir araya gelirse sıfırın başına l'in gelmesi gibi anlam ifade ediyor. Problemleri çözmeye odaklandık. Kazan kazan yöntemiyle hareket ederken başkasının nefsini kendi nefsine tercih etmek önemli duyarlılığımız. Babam da bu" kültürü bize aşıladı. Ondaki gelişme ruhu bize nüksetti.:Nasıl ki ABD'liler 150 sene evvel döküm soba yaparken şimdi savaş uçağı yapıyorsa biz de işlerimizde ileriye dönük yenilikçi projeleri sahiplenmeliyiz. 


Bunu yaparken de 'Müslüman zengin olup fakir gibi yaşayandır' kuralına riayet etmek önemlidir" Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Adaleti Savunanlar Derneği'nin (ASDER) hikayesini şöyle anlattı:" 1993-1994'te Ordudan atılmış masum arkadaşlar bir gün Üsküdar FM'e geldiler. Atılma gerekçelerinin disiplinsizlikten değil tamamen dini yaşamlarından, eşlerinin başlarının kapalı olmasından kaynaklandığını belirttiler. Dernek mevcuttu ama biz onlara altyapı desteği sağladık, salon yardımı yaptıkvve üye. sayıları böylelikle çoğaldı. Filistin ve Suriye ile ilgili dergiler dahi çıkarıldı. Hatta biz esnaf derneğine de (ESDER) katkı verdik. MÜSİAD'ı da 15 sene desteledik" Fikirtepe'deki dönüşüm sürecinde etkin bir şekilde yer aldıklarını ve bölgede iki şube açtıklarını kaydeden Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, faaliyette bulunacakları bölgenin krokisini gösterdi.

Babasının ismi Habibullah'ın ve memleketi Gerede'nin hecelerini kullanarak HAGEV'i kurduklarını söyleyen Emin üstün, vakıf kanalıyla yardıma muhtaçlara dokunduklarını, bin kadar Suriyeli aileye destek verdiklerini, doktor temin ettiklerini kaydetti. Eski bir Fenerbahçeli olduğunu, 1963'lerde orta okul dönemlerinde Lefter tutkusu olduğunu belirten Emin Üstün şimdi ise önceliklerinin değiştiğini söyledi. 


Yeni Akit 


Geri Dön