25 / 04 / 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için kazık çakılıyor!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için kazık çakılıyor!

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Tramvay hattı için Balat ve Eyüp sahilinde kazık çakma işlemleri başladı. 



İnşaat çalışmaları başlayan Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 3 yılda tamamlanması planlanıyor. 14 istasyondan oluşan hat için Haliç kıyısında kazık çakma çalışmaları başladı. Gazetem İtanbul'da yer alan habere göre; Proje için kurulan şantiye alanı, Haliç sahilinde bulunan parkların bir bölümünü halkın kullanımına kapatıldı.


10 kilomete uzunluğında olacak Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı, 4.9 milyar TL'ye mal olacak.  Yeni hattın günde 114 bin yolcu taşıması planlanıyor. 


Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı için Balat ve Eyüp ahillerinde kazık çakma çalışmaları devam ediyor. Hattın geçeceği duraklar şu şekilde; Eminönü Meydanı, Küçük Pazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Teleferik, Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtarağa, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Cep Otogarı.

 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nın entegre olacağı hatlar 

  1. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı (T1) Eminönü İstasyonu ve Şehir Hatları Eminönü vapur iskeleleri ile Eminönü İstasyonu’nda
  2. Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı (M2) ile Küçükpazar İstasyonu’nda, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı ile Ayvansaray İstasyonu’nda,
  3. Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı (TF2) ile Eyüp-Teleferik İstasyonu’nda
  4. Planlanan Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı ile Feshane İstasyonu’nda,
  5. Planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattı ile Silahtarağa İstasyonu’nda
  6. Planlanan Eyüp-Yeşilpınar Teleferik Hattı ile Sakarya Mahallesi İstasyonu’nda
  7. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (M7) ile Alibeyköy Metro İstasyonu’nda
  8. Seyrantepe-Alibeyköy Metro Hattı ile Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonu’nda entegre oluyor.

 


Geri Dön