26 / 04 / 2024

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü-Alibeyköy arasında hizmet vermesi planlanan tramvayın inşa çalışmalarının koruma kurulları kararları doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı. 



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İBB tarafından Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği açıklandı. Açıklamda Eminönü Meydanı'ndan başlayan hattın, Unkapanı, Fener, Eyüp, Silahtarağa, Alibeyköy'e kadar devam edeceğine de yer verildi. 

 

Yapılan açıklamada Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının konumu ve tarihi yapısı itibarıyla İstanbul'un en önemli toplu taşıma güzergahlarından birisi olacağı vurgulandı. 

 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı hizmete girdiğinde, Medipol Üniversitesi Unkapanı Yerleşkesi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi, Feshane, Eyüp Devlet Hastanesi, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Piyer Loti Tepesi ve Alibeyköy Cep Otogarı ile kesintisiz toplu ulaşım sağlanacağı da açıklandı. 

 

Tramvay hattı belirlenirken proje aşamasında güzergah üzerindeki tarihi yapılar dikkate alınara belirlendiği de yapılan açıklamar arasında. Tramvay çalışması için Tarihi yapılar sensörler yerleştirilerek titreşim ölçümleri aralıksız yapılıyor. 

 

Yolculuk süresinin 35 dakika olması planlanan 10 kilometrelik hatta, ikili dizi 30 aracın hizmet verilecek. Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının günlük 114 bin yolcu kapasitesi yer alıyor.

 

Hatlar
1. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı (T1) Eminönü İstasyonu ve Şehir Hatları Eminönü vapur iskeleleri ile Eminönü İstasyonu'nda,

2. Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı (M2) ile Küçükpazar İstasyonu'nda, 

3. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı ile Ayvansaray İstasyonu'nda,

4. Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı (TF2) ile Eyüp-Teleferik İstasyonu'nda,

5. Planlanan Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı ile Feshane İstasyonu'nda,

6. Planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattı ile Silahtarağa İstasyonu'nda,

7. Planlanan Eyüp-Yeşilpınar Teleferik Hattı ile Sakarya Mahallesi İstasyonu'nda,

8. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (M7) ile Alibeyköy Metro İstasyonu'nda,

9. Seyrantepe-Alibeyköy Metro Hattı ile Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonu'nda."

 


Geri Dön