29 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO Kasım ayı satış şampiyonu Esenler Emlak Konutları!

Emlak Konut GYO Kasım ayı satış şampiyonu Esenler Emlak Konutları!

Emlak Konut GYO, 11 aylık satış rakamlarını açıkladı. Projelerde toplam 9 bin 580 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. Kasım ayı şampiyonu Esenler Emlak Konutları oldu.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 11 aylık satış rakamlarını açıkladı. Bu sürede geliştirilen projelerde 9.580 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi.


Kasım ayında satış şampiyonu 77 milyon 129 bin 198 TL (KDV Hariç) ile Esenler Emlak Konutları oldu.


11 aylık satışlarda ise ilk sırayı 931 milyon 134 bin 016 TL (KDV Hariç) ile Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesi aldı.


Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:


"Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri itibariyle, toplamda 5.763.060.560,09 TL (KDV Hariç) değerinde, 9.580 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. 


Kasım ayı içerisinde satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı ise 871 adettir. Bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değeri ise toplam 501.571.094,95 TL dir.


2015 yılında, Kasım ayı itibarı ile, toplamda satışa esas brüt 1.313.943,97 m2 büyüklüğe ulaşan bağımsız bölümlerin satışı gerçekleştirilmiştir. 2014 yılında on iki aylık dönemde satışı yapılan bağımsız bölümlerin büyüklüğü ise brüt 1.253.710,46 m2 olarak gerçekleşmiştir. Bu veriler dikkate alındığında 2015 yılında Kasım ayı itibarı ile satışa esas brüt alan olarak geçen senenin yaklaşık % 4,8 üzerinde büyüklüğe sahip bağımsız bölümün satışı tamamlanmıştır.


Aylık ve yıllık dönemler göz önünde bulundurularak hazırlanan satışı tamamlanmış (ön satışlar dahil) bağımsız bölümler raporu aşağıda PDF dosya olarak sunulmaktadır.


Yıllık ve aylık satış dağılım tablolarında belirtilen satış rakamlarının belirlenme süreci, alıcının noter huzurunda sözleşmelerini imzalaması, peşinat tutarının yatırılması ve sözleşmelerin Şirketimiz tarafından onaylanması ile tamamlanmaktadır. Bu işlemlerin tamamlanması zaman alabilmektedir. 

Bu nedenle bir önceki ay veya aylarda açıklanan satış rakamlarının artması söz konusu olabilmektedir. Satışlara ilaveler olabileceği gibi alıcıların cayma haklarını kullanmaları ve iptallerden kaynaklanan azalmalar da söz konusu olabilir. 

Paylaşımlarda Yüklenicilere kalan bağımsız bölümler de satış rakamlarına yansıtılmıştır. Opsiyonlar satış adetlerinde dikkate alınmamaktadır."


EKİM'DE İSTMARİNA


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ekim ayı satış şampiyonu 164 milyon 324 bin 827,74 TL ile İstmarina projesi olmuştu.


Emlak Konut GYO yıllık ve aylık satış icmali için tıklayın


YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARINA SATIŞLAR


Emlak Konut GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri itibariyle ön satışlar dahil satışı gerçekleşen toplam 9 bin 580 adet bağımsız bölümün 1.283 adedinin yabancı ülke vatandaşlarına satıldığı belirtildi. 


Şirketten yapılan açıklama şöyle:


"Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri itibariyle, toplamda 1.037.243.045,81 TL (KDV Hariç) değerindeki, 1.283 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir.


Yıllık dönemler göz önünde bulundurularak hazırlanan yabancı ülke vatandaşlarına satışı tamamlanmış (ön satışlar dahil) bağımsız bölümler raporu aşağıda PDF dosya olarak sunulmaktadır.


Yıllık ve aylık satış dağılım tablolarında belirtilen satış rakamlarının belirlenme süreci, alıcının noter huzurunda sözleşmelerini imzalaması, peşinat tutarının yatırılması ve sözleşmelerin Şirketimiz tarafından onaylanması ile tamamlanmaktadır. Bu işlemlerin tamamlanması zaman alabilmektedir. 


Bu nedenle bir önceki ay veya aylarda açıklanan satış rakamlarının artması söz konusu olabilmektedir. Satışlara ilaveler olabileceği gibi alıcıların cayma haklarını kullanmaları ve iptallerden kaynaklanan azalmalar da söz konusu olabilir. 


Paylaşımlarda Yüklenicilere kalan bağımsız bölümler de satış rakamlarına yansıtılmıştır. Opsiyonlar satış adetlerinde dikkate alınmamaktadır."


Yabancı satışları tablosu için tıklayın


EmlakKulisi.com



Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Emlak Konut GYO yılın ilk 11 ayında 5.76 milyar lira değerinde satış gerçekleştirdi.


Emlak Konut GYO Ocak-Kasım döneminde KDV hariç toplam 5.76 milyar lira değerinde 9,580 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi.


Şirketten dün akşam KAP'a yapılan açıklamaya göre, Kasım ayı özelinde ise ön satışlar dahil 871 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirirken; bunların KDV hariç peşin satış değeri toplam 501.6 milyon lira oldu.


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Kasım ayında yaptığı değerlendirmede, 2015 sonu için koydukları 6.7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını; 12,000 adet bağımsız bölüm hedefine ise çok yaklaşacaklarını söylemişti. 


Dünya



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İki seçim süreci Emlak Konut'u etkilemedi. Şirket, 11 ayda 5.8 milyarlık konut sattı. Genel Müdür Kurum, "İstanbul'da 5 milyon metrekare arazimiz var" dedi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ocakkasım döneminde KDV hariç toplam 5.76 milyar lira değerinde 9 bin 580 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, kasım ayında ön satışlar dahil 871 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirildi. Bunların KDV hariç peşin satış değeri toplam 501.6 milyon lira oldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bağımsız birim sayımız ise 8 bin 800 adet. Bu da 1 milyon 200 bin metrekareye tekabül ediyor. Yılsonuna kadar 12 bin bağımsız birim satışı hedefliyorduk. Seçim sonrası piyasanın canlanmasıyla birlikte başlayan lansman ve ön satışlarla bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz. İstanbul'da şu anda 5 milyon metrekare arazi stokumuz var" dedi.



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekidle yer aldı...


Rekor yılı 2013'ü 5.76 milyar TL'lik satış ile tamamlayan Emlak Konut, bu yılın 11 ayında bu rakamın üstüne çıkmayı başardı. 


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yılın 11 aylık döneminde 5.8 milyar TL satış rakamı ile rekor yılı 2013'ü geride bıraktı. Şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, "Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri itibariyle, toplamda 5 milyar 763 milyon 60 TL (KDV Hariç) değerinde, 9 bin 580 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. Kasım ayı içerisinde satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı ise 871 adettir. Bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değeri ise toplam 501.571.094,95 TL'dir" denildi. Borsaya bildirilen rakamlara Emlak Konut GYO, rekor yılı 2013'te 5 milyar 762 milyon TL'lik satış gerçekleştirmişti. Şirketin geçen yılki toplam satışı ise 5.2 milyar TL seviyesinde kalmıştı.


Ağaoğlu'ndan 931 milyonluk satış 

Emlak Konut projeleri arasında en yüksek satış Ağaoğlu Maslak 1453 Projesi'nde gerçekleşti. Ocak kasım döneminde 876 adet bağımsız birim satışıyla Ağaoğlu Maslak 1453'te yapılan satış miktarı 931 milyon 134 binTLyi bulurken Ağaoğlu'nu 394 milyon 572 bin TLlik satışla Batışehir projesi takip etti. 


Akşam


Haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

EMLAK Konut GYO tarafından inşa edilen Esenler Emlak Konutları Esenler'in en güzel yerinde yükseliyor. Dünyanın en büyük yeşil alanı yapılacak olan yerin hemen bitişiğinde hayata geçirilen proje 2373 adet konut 55 ticari üniteden oluşuyor. Metroya, toplu ulaşıma, yeşil alanlara yürüme mesafesinde bulunan Esenler Emlak Konutları projesi ödeme avantajları ile çeşitli gelir sahiplerine alternatifler sunuyor. 2+1'den 4+1'e kadar daire seçenekleri ile bulunan proje, planlı peyzajı, dinlenme ve çocuk oyun alanları, kapalı ve acık otoparkı, asansörle otoparktan katlara ulaşım, mantolama sistemi, güvenliği ile ev sahibi olmak isteyenlerin beğenisine sunuluyor. 


Vahdet Gazetesi 


Geri Dön