28 / 03 / 2024

Emlak GYO'nun Seyrantepe arazisi 2 ay sonra tekrar ihalede

Emlak GYO'nun Seyrantepe arazisi 2 ay sonra tekrar ihalede

Emlak GYO'nun Seyrantepe arazisi yeni planıyla 2 ay sonra tekrar ihale edilecek



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak GYO'nun Mart 2008'de hasılat paylaşımı ile ihalesini yaptığı Seyrantepe'deki arazi, imar sorunları nedeniyle iade edilince yeni plan hazırlıkları başladı. Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'ya komşu arazinin ihalesini 2.5 yıl önce Emlak GYO'ya 232.9 milyon TL pay önererek Ağaoğlu Şirketler Grubu kazanmıştı. Ancak, imar planına yürütmeyi durdurma kararı çıkması ve planlanan projenin gerçekleştirilememesi nedeniyle şirket, mülkü Emlak GYO'ya geri verdiğini açıkladı. Sorularımızı yanıtlayan Emlak GYO yetkilisi de 1.5 ay içinde yeni bir imar planı hazırlanacağını, arazinin ihalesinin ise en geç 2 ay içinde tekrar yapılacağını belirtti.

46.5 MİLYON TL'LİK ÇEK

Yetkili, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
" Bu gibi gibi koşullarda, yüklenici, gücünün yetmediği konularda, ki bunlar arasında imar planı yapmak da var, bize başvurup araziyi iade edebiliyor. Burada da aynı durum söz konusu. Bir dilekçe ile başvurdular; biz de kendilerine yatırmış oldukları peşinatı, faizsiz olarak geri verdik. 46.5 milyon TL'lik bir çek sunduk. Şimdi yeni plan süreci devam ediyor. 1.5 ayda çıkar. En geç 2 ayda da yeniden ihale yaparız. Onlar artık çok yorulmuş olacaklar ki bu kararı aldılar. Şu anda bu iadeden ötürü zarar etmedik. Yeni ihalede de en azından 232 milyon TL'yi yakalayacağımıza inanıyoruz."

Emlak GYO'nun bugünün koşullarında aynı rakamı yakalayıp yakalayamayacağı merak konusu. Bir açıdan bakıldığında, Türk Telekom Arena'nın sorunsuz ilerlemesi ve o günlerdeki belirsizliğin bitmesi, arazinin değerini artıyor. Ancak diğer taraftan, kriz sonrası, 2 yıl öncenin fiyatları henüz yakalanamadı.

450 metrelik kule yapılacaktı
İlk ihalede, 46 dönüm üzerinde, 92 bin metrekarelik inşaat mümkündü. 450 metrelik bir kule planlanıyordu.

'Stat kamusal, etkilenmedi'
Yaklaşık 6 ay önce, Danıştay 6'ncı Dairesi, Seyrantepe'nin imar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Emlak GYO yetkilisi, bu konuyu şöyle açıkladı: "Biz plan yaparken bölgenin tamamını dahil ettik. O zaman Türk Telekom Arena'nın bu yürütmeyi durdurma kararından etkilenmemesinin sebebi, oranın kamusal alan statüsünde olması. Ancak, bölgedeki diğer yatırımlar karardan etkilendiler. Şimdi üzerinde çalışılan yeni plan ile sorunun biteceğini düşünüyoruz."
Menekşe Ataselim/Habertürk


Geri Dön