16 / 04 / 2024

Emlak Konut 2023'e kadar 250 bin konut inşa edecek!

Emlak Konut 2023'e kadar 250 bin konut inşa edecek!

Emlak Konut GYO, güçlü Türkiye hedefine odaklandı. Genel Müdür Murat Kurum, "Daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye için var gücüde çalışıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında 250 bin bağımsız bölümü hayata geçirmek. Bu yıl ise 7.3 milyar liralık satışa imza atmayı planlıyoruz" dedi.



Türkiye ekonomisi 2017 yılında daha ilk çeyrekten itibaren dinamik büyümesini sürdürerek yıl sonunda yüzde 7,4 büyüme ile kapandı. Yıl sonu rakamlarının detaylarına bakıldığında inşaat sektörü 8,9 ile genel ekonominin üzerinde büyüdü. 2018 yılının ilk çeyrek verileri de ekonominin istihdamla büyümeye devam edeceğini gösterdi. Yeni Şafak Gazetesi hem gayrimenkul sektörünü hem de genel ekonomiyi konuşmak üzere Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un görüşlerini aldı. İşte o röportaj.. 

1-) MURAT BEY ÖNÜMÜZDE SEÇİM VAR. BU KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

Mega projelerin ardı ardına hayat bulduğu Türkiye, 24 Haziran’daki seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek. Emlak Konut GYO da hedefine ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye için var gücü ile çalışan Emlak Konut GYO 2023 yılında 250 bin bağımsız bölümü hayata geçirmeyi planlıyor.

2-) RAKAMLARLA EMLAK KONUT GYO DERSEK?

2017 yılını 1 milyon metrekarenin üzerinde brüt alana karşılık 7 milyar 400 milyon lira hasılat ile tarihimizin en yüksek satış başarısını elde ederek tamamladık. Toplam aktif varlığımız yüzde 10 artışla 20 milyar 600 milyon TL’ye ve öz kaynaklarımız yüzde 16 artışla 12 milyar 400 milyon liraya ulaştı. Bu motivasyonla başladığımız 2018 yılının ilk üç ayında, l milyar 140 milyon lira olan satış hedefimiz doğrultusunda 1 milyar 50 milyon lira değerinde bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdik. Ayrıca 144 bin metrekare olan satış hedefimizi aşarak 151 bin metrekarelik satış alanına ulaşmış olduk.

Yılı ise bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 830 bin metrekareye ulaşmasını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının yaklaşık 7,3 milyar liraya ulaşmasıyla kapatmayı hedefliyoruz. Net kârın 1,8 milyar lira olabileceğini öngörürken 2,1 milyar lira arsa maliyeti olan arsalarımızı da yıl içerisinde ihale edeceğiz.

3-) ŞEHİRCİLİK VE MİMARİ DEĞERLERE DİKKAT EDİYORSUNUZ

Bu önemli bir konu. Son yıllarda geliştirdiği gayrimenkul projeleri ve yaptığı ihalelerle ekonomi için önemli kaynaklar oluşturan Emlak Konut GYO ekonomiye katma değer oluşturmakla kalmayıp ülkemizin şehircilik ve mimari değerlerine sahip çıkmaya ve hayata değer katan projeler üretmeye devam ediyor.

Türkiye ve özellikle de İstanbul son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde bulunuyor. Bu dinamizmi ile birlikte büyüme hızı yavaşlayan dünya ekonomisinin parlayan yıldızı olarak Türk ekonomisi ve onun göz bebeği İstanbul öne çıkıyor.

4-) TÜRKİYE YÜKSELEN BİR DEĞER HALİNE GELDİ BUNU NELER DESTEKLİYOR

Türkiye’nin hem siyasi duruşu hem uluslararası politikada oynadığı öncü rolü, hem de gelişen ekonomisi bunu destekleyen önemli başlıklar. Ekonomi yüzde 7,4 büyürken inşaat sektörü yüzde 8,9 ile ekonominin üzerinde büyüdü. Türkiye’nin, 2017 yılındaki büyüme ivmesini 2018 yılında da devam ettirdiğine ilişkin ipuçları, uluslararası kuruluşların Türkiye’nin büyüme beklentilerini yılın ilk aylarında yukarı yönlü revize etmelerini sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde hem Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) hem de Uluslararası Para Fonu (IMF) ülkemizin büyüme rakamlarını yukarı yönlü revize ettiler. OECD, Türkiye’nin büyüme tahminini 2017 için yüzde 6,9’a, IMF ise Türkiye’ye yönelik 2017 büyüme tahmini yüzde 5,1’den yüzde 6,3’e yükseltti.

5-) 65 YILLIK GEÇMİŞİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ

Emlak Konut hızlı bir büyüme gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük gayrimenkul ortaklığı haline geldi ve sektörümüzün içinde bulunduğu gelişim ve dönüşümün öncü aktörlerinden oldu. 65 yıllık köklü geçmişimizde her zaman milletimiz için var olduk, onlara değer projeleri hayata geçirdik. Milletimizden aldığımız güç ve destek ile her şeyin en değerlisini hak eden Türk Milleti için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ ve devamında başlattığımız ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyalarımız ile ülke ekonomisine ve sektörümüze bu ülkenin lokomotiflerinden biri olarak öncülük ettik.

6-) İSTANBUL DIŞINA DA AÇILDINIZ

Evet 65 yıllık serüvende yatırımlarımızı sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ile sınırlı tutmayıp Anadolu’nun da hem istihdam hem konut ihtiyacına yönelik adımlar attık. Kocaeli, Nevşehir, Niğde, Denizli, Konya gibi güzide şehirlerimizde de yatırımlarımız oldu. Ülkemizin 2023 hedefiyle Kanal İstanbul, Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3.Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi dünyanın da yakından takip ettiği dev projeler bir bir hayata geçirilirken Emlak Konut olarak bizler de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte istikrarlı bir ekonominin devam edeceği ülkemizde daha güvenle, daha emin adımlarla yükselişimizi sürdürmek, milletimizden aldığımız gücü yine milletimiz adına kullanabilmek için, çalışmalarımıza canla başla devam edeceğiz.


Geri Dön