27 / 04 / 2024

Emlak Konut Başakşehir'de 3 milyon metrekareye imzasını atıyor!

Emlak Konut Başakşehir'de 3 milyon metrekareye imzasını atıyor!

Başakşehir'de tamamlanan ve devam eden projelerinde 29 bin birim  bulunan Emlak Konut, bölgede 3 milyon metrekare alana imzasını atıyor. 



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Başakşehir'de 3 milyon metrekare alana imzasını attı. Böglede tamamlanan ve devam eden 29 bin birimi bulunan Emlak Konut Başakşehir'de konutun yanında şehir parkı, okul, cami ve sağlık tesisi de inşa ediyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Gelişen büyüyen ekonomimiz ve artan refah seviyesi ile birlikte düzenli şehirleşme ihtiyacı da artarken bu çerçevede İstanbul, yeni ulaşım hedefleri, kentsel dönüşüm projeleri ile yatırımcılar tarafından her geçen gün önemini artıran bir şehir haline geliyor. " dedi. 

 

Başakşehir'in gelişim gösteren bölge olarak en güzel örneklerden biri olduğunu ifade eden Murat Kurum, "Günümüze kadar ağırlıklı olarak doğu-batı aksında büyüyen 15 milyonluk nüfusa sahip, ekonomik ve ticarî anlamda dünyanın en önemli mega kentlerinden biri olan İstanbul, son dönemde dünyanın da dikkatini çeken 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dev projelerinin yanında artan nüfus ile kuzey yönünde bir gelişim gösteriyor. Bu çerçevede Emlak Konut olarak gelişim gösteren bölgelerde yeni projeler üretilmesinde büyük rol oynuyoruz. Bu anlamda 1995’de pilot bölge olarak çalışmalara başlanan ve 2003 yılından sonra süratle atılımların hızlandığı örnek bir şehircilik anlayışı ile planlı ve altyapılı olarak gelişmeye devam eden Başakşehir gelişim gösteren bölge olarak en güzel örneklerden biri" şeklinde konuştu. 


29 bin birim


Başakşehir'in değerine değer kattığını söyleyen Kurum, ilçenin mega projelere yakınlığı ve raylı sistemlere erişim imkânıyla öne çıktığını ifade etti. Emlak Konut, Başakşehir'de ugüne kadar yaklaşık 3 milyon metrekare bir alan üzerinde tamamlanan ve devam eden olmak üzere yaklaşık 29 bin bağımsız bölüm üretti. Kurum, "Toplumsal değerleri göz önünde bulundurarak bölge ihtiyaçları doğrultusunda toplamda 10 adet okul, 328 adet derslik, 5 adet kreş, 3 adet sağlık tesisi ve 4 adet cami inşaatını da gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi. 


Şehir parkı yapıyor


Murat Kurum, Başakşehir'de inşa ettikleri Kuzey Yakası projesine de değindi. Murat Kurum projeden şu sözlerle bahsetti;  "Başakşehir'de İstanbul'un iş ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek, bölge ile uyum sağlayacak, doğa ile iç içe az katlı ofis ve ticari ünitelerin olduğu proje ile iş yaşamını Kuzey Yakası’nda yeniden yorumlayacağımızı duyurmuştuk. Kuzey Yakası içerisinde ofisler ve ticari alanların yanı sıra; otel, spor kompleksi, konser salonu, sosyal tesisler, çocuk alanları ve hayvanat bahçesi gibi faaliyet alanlarının dışında bir de dünya metropollerinde görmeye alıştığımız devasa bir şehir parkı yer alıyor. Yine bu bölgeye yakın bir noktada Bahçekent’te 142 bin metrekare alan üzerinde aynı Kuzey Yakası projemizde olduğu gibi bölge ihtiyaçlarına cevap veren, insanların vakit geçireceği bir çok sosyal faaliyeti içinde barındıracak dev bir bölge parkı olan Hayat Park’ı faaliyete geçirdik"

 


Geri Dön