29 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO 9 projenin ihale sürecini tamamladı!

Emlak Konut GYO 9 projenin ihale sürecini tamamladı!

2015 yılı ilk yarısında 9 projenin ihale sürecini tamamlayan Emlak Konut GYO, 'Ankara Çankaya Çayyolu İhalesi'nin 1. oturumunu gerçekleştirdi. İhaleye 13 şirketten teklif geldi.



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, programa aldığı ihale süreçlerini hız kesmeden sürdürüyor. Emlak Konut GYO dün de'nin 1. oturumunu gerçekleştirdi. İsteklilere ait teldif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin pazarlık-açık artırma bölümünü içeren 2. oturumu gerçekleştirilecek. İsteklilere ihalenin 2. 

oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecek. 'Ankara Çankaya Çayyolu Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi' kapsamındaki arsanın toplam arsa alanı 47 bin 653, emsale esas inşaat alanı ise 63 bin 437 metrekare olarak açıklandı. Söz konusu arsa konut, ilkokul, dini tesis, ASM ve park alanı fonksiyonlarına sahip bulunuyor. 


9 YENİ PROJENİN İHALESİ TAMAMLANDI 

Emlak Konut GYO tarafından 2015 yılının ilk yarısında 9 yeni projenin (Yenibosna, Sarıyer İstinye, Hoşdere 4. Etap, Kayabaşı 6. Etap, Konya Meram,  Ankara  Mühye, Seyrantepe, Kayabaşı 5. Etap ve Ankara Yenimahalle) tüm ihale süreçleri tamamlandı. Emlak Konut'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada "Şirketimiz projelerinden 'Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' yüklenici 'Makro İnşaat Tic. A.Ş.-Akyapı İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı' ile 05.08.2015 tarihinde imzalanmıştır. Bu sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte, şirketimiz tarafından 2015 yılının ilk yarısmda ihale süreçleri tamamlanan 9 yeni projede, toplamda ihaleye esas bedeli yaklaşık 2.63 milyar TL değerinde olan arsalar karşılığı yüklenicilerle tüm sözleşmeler imzalanmış ve söz konusu sözleşmelere göre Emlak Konut'a toplam yaklaşık 6.23 milyar TL minimum gelir taahhüt edilmiştir.


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön