25 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 9 projesinin ihalesini tamamladı!

Emlak Konut GYO 9 projesinin ihalesini tamamladı!

Emlak Konut GYO, önceki gün de 'Ankara Çankaya Çayyolu İhalesi'nin 1. oturumunu gerçekleştirdi. İhaleye 13 şirketten teklif geldi. 2015 yılının ilk yarısında 9 yeni projenin tüm ihale süreçleri tamamlandı.



Emlak Konut GYO, önceki gün de 'Ankara Çankaya Çayyolu İhalesi'nin 1. oturumunu gerçekleştirdi. İhaleye 13 şirketten teklif geldi. Teklif verenler arasında Sur Yapı ile Turkcell'in kurucusu Murat Vargı'nın sahibi olduğu MV Holding de bulunuyor. İhalede en yüksek satış geliri teklifinde bulunan firma yine MV Holding'in içinde bulunduğu ortaklık oldu. İhalenin ikinci oturumunun tarihi, teklif zarflarının incelenmesinin ardından açıklanacak. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut CYO, programa aldığı ihale süreçlerini hız kesmeden sürdürüyor. İsteklilere ait teklif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin pazarlık-açık artırma bölümünü içeren 2. oturumu gerçekleştirilecek. İsteklilere ihalenin 2. oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecek. 'Ankara Çankaya Çayyolu Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi' kapsamındaki arsanın toplam arsa alanı 47 bin 653, emsale esas inşaat alanı ise 63 bin 437 metrekare olarak açıklandı. Söz konusu arsa konut, ilkokul, dini tesis, ASM ve park alanı fonksiyonlanna sahip bulunuyor. 


9 projenin ihalesi tamamlandı 

Emlak Konut GYO tarafından 2015 yılının ilk yarısında 9 yeni projenin tüm ihale süreçleri tamamlandı. Emlak Konut'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Şirketimiz projelerinden 'Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'yüklenici 'Makro İnşaat Akyapıİnş. İş Ortaklığı' ile05.08.2015 tarihinde imzalanmıştır. Bu sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte, şirketimiz tarafından 2015 yılının ilk yansında ihale süreçleri tamamlanan 9 yeni projede, toplamda ihaleye esas bedeli yaklaşık 2.63 milyar TL değerinde olan arsalar karşılığı yüklenicilerle tüm sözleşmeler imzalanmış ve söz konusu sözleşmelere göre Emlak Konut'a toplam 6.23 milyar TL minimum gelir taahhüt edilmiştir. 

Bu projelerin toplam beklenen değeri ise yaklaşık 16 milyar TL'dir" denildi. 


Star


Geri Dön