23 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi tam gaz!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm itirazlara rağmen Ankara’daki Tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ne yapılacak olan projeyle ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Proje kapsamında, tarihi mahalleye 135 konut, 304 ofis ve dükkan ile 121 odalı otel yapılacak.



Ankara’da Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut projesi ve kentsel sit alanlarından biri olan Saraçoğlu Mahallesi’nde konut ve otel projesi için hummalı çalışmalar hız kesmiyor. Mahalleli ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen çalışmalar sürerken yeni bir gelişme yaşandı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30 Ekim’de proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildiğini duyurdu. 

Hazırlanan ‘proje tanıtım dosyası’na göre ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) bağlı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin hazırladığı ve tüm itirazlara rağmen de çalışmalara başladığı Tarihi Saraçoğlu Mahallesi Projesi tam 297 milyon 586 bin TL’ye mal olacak. Çalışmalara başlanan Saraçoğlu Mahallesi’nde milyonlarca TL'ye 135 adet konut, 304 adet ofis-dükkân, 121 odalı otel ve apart otel inşa edileceği açıklandı. 

TİCARET VE OTEL ALANI OLACAK

Proje tanıtım dosyasında, şu ifadelere yer verildi:

“Saraçoğlu Mahallesi’ndeki tescilli yapıların, herhangi bir yıkım işlemi olmadan mevcut durumları korunarak gerekli restorasyon işlemlerinin yapılması planlanmakta. Bu yapıların kullanım fonksiyonları konut iken; bir kısmının kullanım fonksiyonu konut olarak kullanılmaya devam edecek. Bir kısmının da ticari ve otel amacıyla kullanılacak olup fonksiyonu ‘Ticaret-Turizm-Konut’ olarak değiştirilecek.”

Projeyle birlikte otoparka alanına da ihtiyaç olduğu ifade edilen proje tanıtım dosyasında, otopark alanın  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtilerek, “Proje alanında sadece otelin kullanımı için ayrılmış olan 26 araçlık otopark haricinde, otopark için başka bir alanın olmaması ve alanın tescilli taşınmaz kültür varlığı parselinde bulunmasından dolayı otopark ihtiyacı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilerek karşılanacak” denildi. Ayrıca projenin bin günde tamamlanması planlanıyor. 

ÇALIŞMALAR DURDURULMALI

Meslek örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri geçen ay ortak bir açıklama yaparak projenin durdurulması için çağrıda bulundu. Açıklamada “Saraçoğlu Mahallesi Cumhuriyet değeridir” denildi.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön