23 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan 5 milyar TL'lik ihale atağı!

Emlak Konut GYO'dan 5 milyar TL'lik ihale atağı!

Yılın son çeyreğinde 15 bin konut satışı yapacağını açıklayan Emlak Konut GYO, arsa karşılığı gelir paylaşım modelli projeler için düğmeye bastı. 



Konut üretimi yapan firmalar salgın ve maliyet yükselişi sebebiyle bir süredir yeni projeleri hayata geçirme konusunda çekimser olurken, sektöre hareket katan adım Emlak Konut GYO’dan geldi.  Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; yılın son çeyreğinde 12 projede yaklaşık 15 bin konuta başlayacaklarını duyuran Emlak Konut, ihaleler için de düğmeye bastı. Şirket, anahtar teslim projeleri ile beraber arsa karşılığı gelir paylaşım modeli için de çalışmalara başladı. Ekim ve Kasım aylarında bu kapsamda Kartal, Başakşehir ve  Ankara  Çayyolu’nda üç ihale gerçekleştirdi. Bu 3 ihalede hasılat olarak taahhüt edilen rakam 5 milyar 30 milyon liraya çıktı.

Talep yoğunlaştı 

Ekim ayında Başakşehir’de millet bahçesine komşu arsa için gerçekleşen gelir paylaşım ihalesi yoğun ilgiyle karşılaştı. 30 bin metrekare büyüklüğündeki arsaya 14 firma talip ile karşılaşırken en yüksek teklif Ebruli İnşaat’tan geldi. Ebruli İnşaat, 1 milyar 850 milyon lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 38’e denk düşen 703 milyon lirayı arsa payı olarak Emlak Konut’a teklif etti ve yarışı kazandı. Kartal Esentepe 2’nci etap ihalesinde konut ve ofis fonksiyonlu arsa için 6 firma talip oldu. En yüksek teklifi ise 2.6 milyar lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 35 yani 910 milyon lira arsa payı ile Yıldızlar İnşaat'tan geldi. Kartal Millet Bahçesi’nin komşu arsaların alanı 69 bin 887 metrekare olurken inşaat hakkı ise 114 bin 992 metrekare olacak. Üçüncü ihale ise Ankara Çayyolu 2’nci etap ihalesi olarak yapıldı. İhaleye 8 firma katıldı ve en yüksek teklifi 580 milyon lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 37.5 arsa payı karşılığında 217.5 milyon lira olmak üzere MR Grup verdi. Söz konusu arsada 11 bin 114 metrekarelik konut projesi hayata geçirebilecek.

Emlak Konut GYO dan 5 milyar TL lik ihale atağı!

Yeni projeler yolda

Emlak Konut, gelir paylaşım modeli ile markalı konut üreticileri ile hayata geçirdiği projelerin yanında kendi projelerini de üretiyor. Bu kapsamda Küçükçekmece’de bulunan Bizim Mahalle projesinin birinci etabında üçüncü kısım satışa çıktı. Projede 388 konut ve 13 ticari ünite bulunuyor. Başakşehir’de satışların kısa bir süre içerisinde bitirdiği Vadi Evleri 1. etap projesinin devamı olarak sunulan 2. etabın da satışına başladı. Bu projede de 387 konut inşa ediliyor. Şirket Avcılar ve Çekmeköy’deki yeni projeleri için de ön talep topluyor. Çekmeköy’de, geniş bahçe ve balkonlara yer verilen 4 bin bağımsız birim planlanıyor. Avcılar’da hayata geçirilecek projede ise yatay mimaride, farklı etaplar halinde 6 bine yakın konut üretilmesi hedefleniyor. 

Emlak Konut GYO'dan 2021'in 3. çeyreğinde 9.3 milyar TL'lik satış!


 


Geri Dön