29 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Konut GYO'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama tarafından yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 2. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.



Halk Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Emlak Konut GYO 2.Tertip İhraç Belgesi hakkında açıklama yaptı. 

Emlak Konut'tan 2 milyar TL ihraç
Halk Varlık Kiralama tarafından yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu açıklandı. 

2. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı
Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 2. Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2. Tertip İhraç Belgesi'nde şu ifadeler yer aldı:

''İşbu Tertip İhraç Belgesi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 29 Nisan 2021 tarih ve 23/676 sayılı kararı ile onaylanan İhraç Belgesi kapsamında satışı yapılacak olan sermaye piyasası araçlarının ihracı nedeniyle düzenlenmiş ve Kurulca onaylanmıştır. Ancak bu belgenin onaylanması, ihraççının veya bu belgeye konu sermaye piyasası araçlarının veya bunların fiyatlarının Kurul veya kamuca tekeffülü anlamına gelmez ve bu sermaye piyasası araçlarında yapılacak işlemlere ilişkin bir tavsiye olarak da kabul edilemez. Ayrıca ihraç edilecek sermaye piyasası araçlarının fşyatı ihraçcı tarafından belirlenmiş olup, fiyatın belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun herhangi bir takdir ya da onay yetkisi yoktur.''

Halk Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması:
Şirketimiz tarafından yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ihraç edilecek, 2.000.000.000-TL (İkiMilyarTürkLirası) ihraç tavanı kapsamında, Emlak Konut GYO'nun fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 2. Tertip İhraç Belgesi ekte sunulmuştur.

Emlak Konut GYO 2. Tertip İhraç Belgesi için tıklayın


Geri Dön