25 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan Haziran'da 10 milyar TL'lik konut satışı!

Emlak Konut GYO'dan Haziran'da 10 milyar TL'lik konut satışı!

Emlak Konut GYO 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyası kapsamında Haziran 2020'de 10 milyar TL'lik konut satışı gerçekleştirdi...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 1 Haziran itibariyle kamu bankaları aracılığı ile başlatılan bir yılı geri ödemesiz 15 yıllık konut kampanyalarını iki yıl geri ödemesiz seçenekli 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyası ile taçlandırarak sadece Haziran ayında 10 milyar TL'lik konut satışı gerçekleştirdi. 

Para Dergisi'nden Yusuf Kavak'ın haberine göre; Emlak Konut GYO 2.80'lik cari oran, 0.93'lük asit test oranı, 0.80'lik borç/özsermaye oranı ve 0.44'lük kaldıraç oranı gibi oldukça iyi rasyolarının yanı sıra güçlü mali yapısıyla da dikkat çekiyor. 

Pandeminin ortadan kalkmaya başlaması durumunda daha da yüksek emlak satış ve kârlılık potansiyeline sahip konut olabilir. Şirket hisselerinin piyasa değeri/defter değeri oranının da sadece 0.64 düzeyinde yer alması ilerleyen süreç için cezbedici. Tüm bu göstergeler ışığında şirket hisselerinde orta/uzun vadeli süreçte 3 TL hedef fiyat ile yüzde 35 civarında yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. Ancak 2 TL civarına doğru gelebilecek düzeltmelerde yapılabilecek alımlarda bu potansiyelin yüzde 50'lere ulaşması da mümkün.

Emlak Konut GYO'nun yılın ilk yarısında en çok satış yapan projesi hangisi?

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım ihalesine 6 dev teklif! 


Geri Dön