26 / 04 / 2024

Emlak Konut, ikincil halka arzla 3.5 milyar lira gelir elde edecek!

Emlak Konut, ikincil halka arzla 3.5 milyar lira gelir elde edecek!

Halkbank'ın ardından en büyük halka arz işlemi olması beklenen Emlak Konut'ta satışa konu olan hisselerin tamamının satılması durumunda 3.25-3.64 milyar lira gelir elde edilecek...



Halkbank'ın ardından en büyük halka arz işlemi olması beklenen Emlak Konut'ta satışa konu olan hisselerin tamamının satılması durumunda 3.25-3.64 milyar lira gelir elde edilecek. 


EMLAK Konut GYO'nun sermaye artışı yoluyla gerçekleştirilecek ikincil halka arzında talep toplama işlemi 6-7-8 Kasım'da 2.5-2.8 TL fiyat aralığında gerçekleştirilecek; hisselerin tamamının satılması halinde halka arz büyüklüğü 3.25-3.64 milyar lira aralığında oluşacak. Buna göre, Emlak GYO hisselerinin ikincil halka arzı, borsanın en büyük hisse satışları arasında yer alacak. 


HALKBANK BİRİNCİ SIRADA 


Halkbank'ın geçen yıl gerçekleştirilen 4.5 milyar liralık (2.5 milyar dolar) ikincil halka arzı, borsa tarihinin en büyük hisse satışı olmuştu. 

Bu yıl gerçekleştirilen halka arzlar arasında, Pegasus 360.98 milyon dolarıyla ilk sırada yer aldı. Dün başlayan talep toplama işlemi bugiin ve yarın devam edecek. Toptan Satışlar Pazarı'nda 12 Kasım'da gerçekleştirilecek satış işleminin ardından hisseler 13 Kasım'da işlem görmeye başlayacak. 


PİYASA DEĞERİ 10 MİLYAR 


Ortak satışı yapılmayacak ihraçta, tüm payların satılması halinde Emlak GYO'nun halka açıklık oranı mevcut yüzde 25 seviyesinden yüzde 50.66'ya yükselecek. Şirketin piyasa değerinin ise halka arz sonrasında 9.5 milyar lira ile 10.64 milyar lira arasında oluşması bekleniyor. 


YÜZDE 80'İ YABANCILARA 


SİKÜLERDEKİ açıklamaya göre, halka arz edilen 1.3 milyar liralık nominal değerli payların yüzde 80"ı yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u da yurtiçi bireysel yatırımcılara tahsis edilecek. 


HAZİRAN ayındaki talep toplama işleminde fiyat aralığı 2.65-3.1 lira olarak belirlenmişti. Buna göre, 6-7-8 Kasım'da 2.5-2.8 fiyat aralığından gerçekleştirilecek talep toplama işlemi, daha önce açıklanan fiyatın yaklaşık yüzde 6-10 altında gerçekleşmiş olacak. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön