25 / 04 / 2024

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

Emlak ofisi açmak için birtakım teknik bilgilerin bilinmesinin yanı sıra temel eğitimin de alınması gerekiyor. Peki emlak ofisi açmak için eğitim şart mı? Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 



 Emlak ofisi açmak isteyen kişilerin bazı bilgilere sahip olması, teknik bilgilere ek olarak temel eğitimi de almış olması gerekiyor. Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve emlak ofisi açarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Emlak ofisi açmak isteyen yeni girişimcilerin bilmesi gereken konular bulunuyor. Öncelikle iyi bir emlak danışmanı olabilmek için “100 Saatlik MEB ve üniversite onaylı emlak danışmanlık sertifikası olması gerekiyor." dedi. 

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

Tüm eğitimleri tamamlayanlar için emlak ofisi açarken izlenecek yolla ilgili açıklamalar yapan Köstek, "Uzun zamandır ülkemizde üzerinde çalışılan emlak ofisleriyle ilgili bilinmesi gerekenler bulunuyor. Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te yer alan yeni yasaya göre gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oluyor. Öte yandan yasada yer alan maddelere göre lise mezunlarının bir yıl, üniversite mezunlarının ise altı ay staj yapmaları zorunlu tutuldu" ifadelerini kullandı. 

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

Emlak ofisi ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir?

Emlak ofisi ruhsatı almak için iş yerinin en az 30 metrekare olması ve belediyeden gerekli belgelerin alınması gerekiyor. Peki bu belgeler neler? Tahir Köstek, o belgeleri şu şekilde açıkladı: 

1 - MEB ve üniversite onaylı emlak sertifikası

2 - Vergi dairesi kaydı,

3 - Meslek odası kaydı,

4 - Yangın söndürme tüpü.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için 5 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden randevu alınması şartı getirildi. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi sitesinden randevu alınmasının ardından belgeler Ticaret İl Müdürlükleri’nden alınabiliyor. 

Yetki belgesi almak isteyen Emlakçıların TTBS sayfasını ziyaret ederek başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

 


Geri Dön