25 / 04 / 2024

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli? Sitede iş yeri açarken sadece kat maliklerinin muvafakatnamesi yeterli mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitede iş yeri açmak isteyen bir okurunun sorusunu yanıtladı. Okuru Feride Hilal İmal'e şu soruyu sordu: "Bir sitede işyeri açmak istiyorum. Kiralık bir yer buldum. Anlaşma yapacağım. Sadece kat maliklerinin muvafakatnamesi yeterli mi?"

Feride Hilal İmal'ın okuruna verdiği yanıt şu şekilde: Toplu yaşanan yerlerde esas olan nokta, huzursuzluğu ve çatışmayı engelleyerek bir bütünlük sağlamak. Herkesçe bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu şekilde yaşanan apartman ve sitelerde işyeri açmak için maliklerin izni ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Eğer var olan bir sitenin bir dairesinde işyerinizi açmak istiyorsanız, açacağınız iş yeri için tüm kat maliklerinin muvafakatnamesini almalısınız. Ancak bazı iş yerleri için yalnızca muvafakatname değil, genel kurulda oy birliği ile alınan olan bir karar da gerekiyor. Örnek olarak; pastane, berber, lokanta, galeri ya da büro açmak isterseniz, tüm kat maliklerinin muvafaknamesine ihtiyaç duyulurken, gayrimenkulün bir bölümünde hizmete açılacak olan iş yeri bir tiyatro, sinema, gazino, beslenme veya imalathaneyi ilgilendiren kısımda olacaksa da oy birliğine ihtiyaç vardır.

 

Sitede iş yeri açarken onay alınması şart mı?


Geri Dön