26 / 04 / 2024

Emlak vergisi en son hangi gün ödenecek?

Emlak vergisi en son hangi gün ödenecek?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2015 yılı emlak vergisinin ödemeleri Kasım ayı boyunca devam ediyor. Peki, emlak vergisi en son hangi gün ödenecek?



Emlak vergisi en son hangi gün ödenecek?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın kayıtlı emlak vergisi değeri üzerinden hesaplanıyor. 


Emlak vergisi oranları, büyükşehir belediyelerindeki gayrimenkullerde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Verginin 1. taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Vergide 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi en son hangi gün ödenecek?


Vergide ödemeler 30 Kasım itibariyle sona eriyor. Ayın sonuncu gününün haftasonuna denk gelmesi halinde, ödemeler bir sonraki ay başına sarkabiliyor. Ancak 2015 yılı Kasım ayının 30. günü Pazartesi olması nedeni ile, vergi en son bugün ödenecek.


1 Aralık'ta ödeme yapmak isteyen mükellefler vergi borcunu gecikme zammı hesaplanarak ödeyecek. Gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme zammı tahsil edilecek.


Örnek emlak vergisi ceza hesaplama:

Emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim; Verginizi Aralık ayında ödemeniz halinde 2,10 TL gecikme zammı ile karşılacaksınız. 2016 Ocak ayında ödemeniz halinde ise 4,20 TL gecikme zammı ödemek ile mükellef olacaksınız.




Emlak vergisi 2. taksitini ne kadar ödeyeceğim?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön